Neki növekednie kell

Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbé lennem.
János 3, 30

Ezt mondta János az ördögnek Jézusról. Neki mindig nagyobbá kell lennie benned, bennem, és körülöttünk. Hogy Jézus mindenhol látható legyen.
Nekem kisebbé kell lennem. Jánosnak sokat kellett gyakorolnia az alázatot. Ismerte a régi, kövér, hájas ént, amelyik ordibál és táplálva akar lenni kövér dolgokkal, és fájdalommal és állandóan kiabál: Valaki bántott! A kövér én, az folyamatosan csak önmagára gondol. Az a fájó én, amelyik nem akar meghajolni, és csak az igazához ragaszkodik, nem tud kompromisszumot kötni, mindig a saját bajait emlegeti és sajnálatot követel. Ennek a régi énnek el kell tűnnie, és nem csak kisebbednie. Meg kell halnia, hogy Jézus élhessen.
Azt mondja, hogy örül, amikor Jézus körül csődület van, és mikor az emberek tőle Jézushoz mennek. Igen, mondja, én a vőlegény barátja vagyok. És örülök, mikor nála jól mennek a dolgok.
A gyülekezetben annyi irigység van. Amikor egynek több sikere van, mint a másiknak, akkor hirtelen szóbeszéd üti fel a fejét. Mikor valaki különösen áldott lesz, akkor hibát kezdenek keresni, és találnak is valahol. S ahelyett, hogy az emberek az Istenre hallgatnak, azt a rosszat teszik, hogy őrá figyelnek…
Jézusnak bennem növekednie kell. Jézusnak az én környezetemben is növekednie kell. Örülök, amikora viselkedésemen és a beszédemen keresztül Jézus megbecsülté válik. Ezért akarok szemétként a földig hajolni és magamat megalázni, hogy a padló számára tiszta legyen. Ezért akarom a testvéreimet szolgálni, nekik teát tölteni, vizet felforralni, és nem büszkén feléjük emelkedve a Bibliámat lapozgatni. Ezért akarom a kicsi testvéreket is a kezembe venni, barátságosan rájuk mosolyogni, és nekik szívből Isten jóságát kívánni. Az alázat, a szelídség és a barátságosság Lelke lehetővé teszi ezt. Nem akarom újra a régi életemet, amikor csak magamért éltem. Érte akarok élni, aki engem úgy szeret.

Igen, Jézus, neked akarok élni! Testem minden idegrostja hozzád tartozzon, és minden gondolatom. Minden általad legyen befolyásolva. Mert te annyira szeretsz, védsz engem, aggódsz értem, velem vagy, és mennyei békével töltöd meg az én nyugtalan szívemet! Köszönöm!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: