Köszönet

„ … és adjatok hálát az Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.”
Efézus 5:20

Mindenkor mindenért… ez nem egy kicsit távoli, valószerűtlen és naiv gondolat? De ha Isten így akarja, akkor lehetővé teszi, mert Ő nem kíván tőlünk olyat, amit mi nem vagyunk képesek véghezvinni. Amikor fáj a fejem, amikor a gyerekek butaságok művelnek, amikor fogfájás kínoz, mikor egy idegen városban ide-oda bolyongok, mikor újra és úra felrobbannak a bombák… és hálás legyek?
Igen.
A legközelebbiekért is hálásnak kell lennem, akik mindig csak felidegesítenek? Még azért is adjak hálát, amikor épp szentségtelen és közel sem tökéletes vagyok? A saját életemért is hálásnak kell lennem, miközben olyan állhatatlan és haszontalan az?
Igen.
Hálásnak kell lennem az Úrnak a földrengésekért, bombákért, vulkánokért, és katasztrófákért is? A szomorúságokért, a betegségekért, bűntettekért és háborúkért is? Hogy nem gyógyít meg, miközben annyi fájdalmaim vannak.
Igen.
Ez az Úr, akinek én hálás vagyok. Ismerem a személyét, ezért is vagyok annyira hálás Neki. EZ csak annak a kérdése, hogy merre nézel. Egyedül a rosszakra nézek (amikből tényleg elég van) vagy Jézushoz fordulok? Ha ránézek, hálás lesz a szívem. És amikor Jézus szemeibe tudok nézni, el is múlnak rögtön a problémák. Ő az Úr, minden baj fölött is. Ő mindenek fölött áll, vezeti és uralja őket. És az Ő kezében vagyok, ott milyen jó! A Szent Lélek igazgat és bennem munkálkodik. Egyszerűen elkezdek köszönetet mondani. És Ő segít. Odáig is elsegít, hogy a legközelebbiekre Jézus szemeivel nézzek. És ekkor hálás leszek értük. Megmutatja a nehézségeket, Jézus szemeivel – és kicsivé válnak. Benne védve vagyok, még a viharban is, ahogy megmondta nekem.
Így hát bízhatok ma, és egész évben is: Ő még mindig az Úr, és nála védelemben vagyok! Köszönöm!

Igen, Jézus, köszönöm! Neked minden állapotot megtudok köszönni, mert te vagy az Uram, Királyom, Istenem, erős Segítőm, Barátom a szükségben, a bizodalmam nehéz időkben, hátvédem és megmentőm… Igen, te vagy a minden számomra – és a te erős, szerető kezedben teljes védelemben lehetek.  

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: