Elismerés és Elutasítás – 2020.01.05

Annak növekednie kell, nékem pedig alább szállanom.
János 3, 30

Eképpen beszél, Keresztelő János Az ÚR Jézus Krisztusról. A hosszú Idő a sivatagban és a magány, alázatossá formálta őt. Istennek véleményétől függ, és már nem egy játékszer az emberek számára. Többé nincs szüksége az emberek dicséretére és elismerésére, és elutasításuk már nem érinti őt személyesen. Istenhez szegődött és az értékét Istennél keresi, Benne nyugszik, és csak attól tart, hogy Isten nehogy valamiféleképpen ne legyen megelégedett vele.
A Dicsőség egy régi szó. Ma azt mondhatnánk: elismerés és dicséret. Ennek érdekében az emberek erőfeszítéseket tesznek, és finoman felöltöznek. Soha nem mutatnak gyengeséget, ám mindenben „kitűnők”, mintha minden dolgok fölött lennének. De éhesek az elismerésért és a dicséretért. És hogy senki ne lássa gyengeségeiket, maszkot vagy színészi szerepet töltenek be. Soha nem szabad az „ént” használniok, hogy senki ne vegye észre, gyengéd érzéseiket vagy gyenge pontjaikat. Az öltözet, frizura, vagy bármi mást elbíráló kritika olyan, mint egy szívszúrás számukra; – nem bírják el. A folyamatos kritika az öngyilkosságra ösztönzi az embereket.
A serdülők különösen érzékenyek és mindent megtesznek annak érdekében, hogy elismerhetők legyenek és minden sértegetés nélkül. Nyilvánvaló, hogy néhányuknak rosszul megy; – A csoport nyomása túlságosan nagy számukra.
Mennyire jó, ha mi, elismerést kapunk az ÚR Jézustól, és ez a fontos számunkra. Ez az ÚR Jézus Krisztussal fenntartott intim kapcsolat, erőssé és függetlenné tesz minket, hogy a jelenlegi ár ellen is úszhassunk: többé nem teszünk mindent, mások elismerése vagy a visszautasítás és kritika elkerülése érdekében. Egy erős Szív megtalálja a megfelelő Utat, és Isten felhasználhatja ezeket az embereket, az Ő Evangéliumának minden más emberek számára történő megmutatására.
A Vele való Csendesség, megteszi a különbséget! Ha Ő valóban a Szívünk Királya, akkor szilárdak vagyunk és biztonságban vagyunk.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztusom, hogy Veled mehetek egyenesen előre. Lehetek, másokkal is együtt, de nem függök az ő véleményeiktől. Örülök, hogy Igent Mondasz nekem, megbocsájtod minden bűneimet, bűntudatomat és kudarcaimat, és nevelsz tovább. Ha mások kritizálnak, akkor TE vagy az, aki megvigasztal, és újból bátorságot ad nekem. Igen, jó Veled járni.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: