Nincs több Kenyérmorzsa – 2020.01.03

De hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, a mik az õ uroknak asztaláról aláhullanak.  
Máté 15, 27

Az ÚR Jézusnak, el kellett egy időben rejtenie magát a Farizeusoktól, és elment egy pogány területre, Galileától északra. De ott is ismerték ŐT. Egy Asszony jött elébe, kiáltozva: Légy irgalmas Uram, a Lányomat gonosz szellemek gyötrik – De Ő, nem válaszolt. Aztán az Asszony leborult előtte, de Ő nem válaszolt. Ő az Izrael Háza Népéhez volt küldve. El kellene vennie a kenyeret a Gyermekektől és odadobni a Kutyáknak? – Az Asszony nem takarékoskodott a szavaival: Igen, de az asztalról leesnek egyes maradékok és ezt talán mi is elfogyaszthatjuk! – És Jézust lenyűgözte ez az alázat, a kitartás és a hit. Legyen minden a te akaratod szerint – és attól az órától kezdve a Lánya meggyógyult.
Sok Keresztény továbbra is elégedett a morzsákkal, amelyek leesnek az asztalról. Hulladékkal, maradékkal, csontokkal … De az Úrnak bőven van mindenből az Ő Gyermekei számára! Olvassuk csak el el a 23. Zsoltárt: „Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim elõtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam.
Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig.“.
Miért akarunk elégedettnek lenni a morzsákkal, ha az asztal gazdagon van terítve számunkra? Minden mennyei áldást megkaphatunk, ezek már készen állnak! Jakab válaszol erre a kérdésre: nem imádkozol megfelelően. Nem vagy komoly. Azt akarod, hogy mindent élvezzél – önző, elkényeztetett gyerekek vagytok Nem éltek Isten Szavának megfelelően, de Isten minden hatalmát akarjátok! Nem, ez eképpen nem működik. Az igazságos emberek imádságai sokat tehetnek …
Így akarjuk elérni Isten teljességét: a megfelelő komolyságban, imában, önzés nélkül, dicsőíteni az ő Nevét és segíteni a mi Testvéreinken. Imádkozni akarunk egymásért, nem csak önmagunkért. Előfordulhat, hogy emlékeztetjük Istent az Ő Igéjére, amikor szükségünk van rá, és felhasználhatjuk a Máté 6-ban tett Vállalásait, de ugyanakkor köszönjük meg, hogy Ő gondunkat viseli.
Minden készen áll, és csak arra vár, hogy a Hívők, az alázatos Szívűek, mindezt elvegyék.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztusom, Tebenned telve van az Élet! Köszönöm, hogy TE gondomat viseled! Köszönöm, hogy nemcsak morzsalékokkal és maradékokkal kel élnem, hanem a TE Életet adó Szellemeddel. Hadd, Jó Uram hogy ömöljön ez, hogy ezáltal Új Élet álljon elő!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: