Visszavonhatatlan – 2019.12.31

Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az õ elhívása.
Róma 11, 29

Így van ez, a mi földi Bíróságainkkal: Fellebbezhetünk egy ítélet ellen, és a következő fellebbezésre is elmehetünk. De egy bizonyos ponton az utóbbi helyen vagyunk, és az ítélet visszavonhatatlanná és véglegesé válik. Most már nem panaszkodhatunk többé.
Így van Isten ítéletével is: a halál után a Szent, a Sérthetetlen, Igazságos Bíró elé kerülünk. Ahogy Ő dönt, az úgy marad  az örökkévalóságban, nincs próbaidő sem pedig újrahívás. Ha egyszer valaki hazudott, akkor hazug marad, tehát nem mehet be a Menybe. Hacsak nincs egy ügyvédje, az ÚR Jézus Krisztus. Amikor az ÚR Jézus közreműködik érted, azt mondja: Hazudott, de én engeszteltem érte a Kereszten. A büntetést végrehajtottam, ő tehát, Szabad!- És a hazugságot és az összes többi bűnt kitörlik és elfelejtik Isten könyvéből és emlékezetéből; – visszavonhatatlanul.
Eképpen van tehát Izraellel, ez a Vers valójában Neki szól: Isten egyszer Igennel szólt e Népnek, egyszer elfogadta Magának. És ezért Ő soha többé nem dobja el Magától. Izrael gyakran fellázadt Isten ellen, és Isten személye helyett a törvénynek szentelte magát, elutasította a Megváltót és a Messiást, de Isten nem örökre utasítja el Népét. Izrael továbbra is az ÚRÉ, még ha most is még a saját Útján jár.
Így van ez velünk is: Istennek Kegyelme, amely velünk van, visszavonhatatlan: Mi az Ő szeretett Gyermekei vagyunk, az Ő Fia, az ÚR Jézus Krisztus által. A Jézushoz való elhívásunk visszavonhatatlan. Miután követjük Jézust, mint a Szívek Királyát, Isten Országában az elhívás örökre megmarad. Ő Isten, és nem Ember, így megbánhatatlanok az Ő Ítéletei, Ő hű és megbízható, ma ha Igent mondott, akkor holnap nemfog nemet mondani.
Valaki, aki elfogadta Krisztust Megváltóként, eltévelyedhet: De Isten türelmes és hűséges. Valaki eltévelyedhet és más isteneket kezdhet el dicsérni: Isten mindazonáltal türelmes és hűséges marad és az Őgyermekét kíséri. Az Ő türelme sokkal nagyobb, mint a miénk. Mi talán elítélnénk az eltévelyedettet, de Ő nem. Tanuljunk tehát, Isten Szeretete, Hűsége és Türelméből, ne ítéljük el magunkat, sem pedig másokat!

Köszönöm ÚR Jézus, hogy TE Hűséges vagy irántam. A TE elhívásod, továbbra is rám vonatkozik: Isten Gyermeke lenni. Bocsáss meg, ha félrelépek, és Tévúton járok, és vezess vissza Hozzád, Haza, a Biztonságba!! Igen, egyedül Téged akarlak követni, mert a TE Kegyelmed visszavonhatatlan!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: