Istennek Gazdagsága – 2019.12.28

Megitatod barázdáit, göröngyeit meglapítod;
záporesõvel meglágyítod azt, termését megáldod.
Megkoronázod az esztendõt jóvoltoddal,
és a te nyomdokaidon kövérség fakad;  
Zsoltár 65, 10f.

Istennél valóban bőség van. Aki ragaszkodik Őhozzá, annak nem kell hiányt szenvednie. Mindene van Bőségesen és az Ő Gazdagságából szeretne adni, adni, és ismét adni. Ő az az Isten, Aki szeret adni.
Néha, Szívünkben vannak bizonyos vágyak, amelyeket Isten szeret teljesíteni, mert Ő az Atyánk, aki szeret minket. Csak akkor, ha teljesen nem megfelelő valami számunkra, és egyáltalán nem tudunk azzal eljárni, tagadja meg azt, vagy elhalasztja későbbre. Természetesen ez nem fog megtörténni pénzhiány miatt . És nem fog kínozni vagy büntetni minket. Ő egy Jó Atya, Aki gondoskodik Gyermekeiről! És hallja a halk imáinkat és Szeretettel záporoz be bennünket.
Mi, Isten jóságának terjesztői és gondnokai vagyunk. Ha elosztjuk vagyonunkat és nem bánjuk meg, akkor Ő többet ad. Amikor megtettünk minden tőlünk telhetőt, és még többre van szükségünk mások gondozására, Ő ad nekünk. Georg Müller, aki saját jövedelme nélkül élt, árvák ezreit tartotta el, csak hit és ima segítségével. Nem akarunk hinni egy kicsi, félénk Istenben! Olyan sok alkalommal bebizonyította magát, hogy ezeknek alapján, ezt meg akarjuk tartani!
Még ha száraz, kietlen időket is élünk , Ő akkor is jelen van. Amikor Izraelnek évekig kellett járnia a Sivatagban, egy cipő sem ment tönkre, és egyetlen ruha sem szakadt, sem nem kopott el. Ő az az Isten, aki minden apróra gondol, és mindent helyre hoz.
Egyszer esett az Eső18 hónapig minden nap. Csak körülbelül 20 nap volt eső nélkül, de többnyire nem egymás után. Abban az időben még mindig nagyon sok Szarvasmarhám volt, a Sárban jártam a legelőkön, és komoran gondolkodtam erről a Versről: Megitatod barázdáit, göröngyeit meglapítod;
De Augusztusban körülbelül 10 esőmentes nap volt egymás után, így a téli takarmány betakarítható volt. A tehenek valóban nem éheztek, nem volt szükség. Még akkor is, ha néha nagyon kétségbeesett voltam az eső miatt: Ő mindenre vigyázott, és nem csak az eső volt bőséges, hanem az állatok számára is táplálékot adott. A körülmények sajnálatosak voltak, de Isten áldása sokkal nagyobb volt.

Köszönöm, ÚR Jézusom, TE vagy az ÚR! Még akkor is, ha minden ellenünk áll, akkor is TE jelen vagy, és megóvsz és megáldasz. Nálad minden bőségesen van és Hagyod, hogy megosszam a TE Gazdagságodat. Még akkor is, ha én magam tartozom, soha nem engedted meg, hogy  szükségben legyek. Még ha nem is van minden luxus megadva, akkor is  TE mindent megadtál, amire szükségünk volt. Igen, TE vagy a Jó ÚR, Akinek én, mindig köszönetet mondok.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: