Létezik-e a Pokol? – 2019.12.18

Távozzatok tõlem, ti átkozottak, az örök tûzre, a mely az ördögöknek és az õ angyalainak készíttetett.
Máté 25, 41

Az ÚR Jézus soha nem kérdőjelezte meg a pokol létezését. Ez számára valóság volt.
De számomra, mindig is az volt a kérdés, hogy vajon miért teremtette Isten a pokolt és, amikor annyira szereti az embereket. Valahogy ez soha nem volt számomra megfelelő. A pokol számára teremtett Ő az embereket? Ezek a kérdések, néha zavarba ejtettek.
Igen, Isten a teremtett a poklot, de nem az emberek számára. Az örök tűz az ördögnek és társainak, a gonosz szellemeknek, van szánva, akik Istentől eltávolodtak. Ez a szakadás, az emberi teremtés előtt volt, különben nem lett volna kígyó a Paradicsomban. A pokol még azelőtt jött létre, mielőtt emberek lettek volna. De az ördög számára készült, neki szánták. És az Idők végén az igazságos Bíró a halált, a bűnt és az ördögöt, az örök tűzbe dobja. Akkor végre teljesen megszabadulunk az zsarnokságtól.
Istennek más terve volt az emberrel. Lakolnia és művelnie kellett volna a Földet, építeniük kellett volna a civilizációt, és uralkodniuk kellett volna rajta. De az ember az ellenség felé fordult, és az ördög kárhoztatta saját magát az embert és a földet. Ez az oka annak, hogy mindenki születése óta, ebben az ellenséges országban van. Azóta Isten mentési munkákat végzett, mint például a Noé bárkája vagy Izrael népe, és végül az Úr Jézus Krisztus által. Ő a Megmentő a bonyolult helyzetünktől, Ő képes eltávolítani minket ettől az ellenségtől, és az Ő Országába áthelyezni. Ő az Üdvösség, a Megmentő és a Szabadító! Ővele, Isten Tervei valóra válnak, a Mennyország az Édenkert befejezését jelenti.
Immár csak az számít, hogy mi a Szívünkbe fogadjuk a Megváltót, és Isten Gyermekeivé váljunk. De ez, a mi sok rosszindulatunkkal, nem fog működni! Minden gonosz cselekedetnek, szavaknak és gondolatoknak nincsen helye a Mennyben! Megbocsátásra van szükségünk az ÚR Jézus által. Ő meghalt a Kereszten érettünk, hogy a bűntudatunkat a megbocsátás kövesse és hogy minden szennytől mentesen, állhassunk meg az Atya Isten előtt. Csak eképpen lehet nekünk túlélni az utolsó Ítéletet, és elkerülhetjük az ördög és követői számára létrehozott Poklot. Ő az ÚR a kiút!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE vagy a Megváltóm! TE megmentettél engem a pokoltól, megmostál és Isten gyermekévé tettél! Veled közösen elérem a sorsomat: Élve megbékélve Istennel.Köszönöm!!

PS: A Bibliában, nincsen sehol írva a megtisztító purgatóriumról. Van egy olyan vélemény, hogy a jó emberek, meglesznek tisztítva mindaddig, amíg tökéletesek nem lesznek a Mennyeknek Országára. Ezt nem lehet megtalálni a Bibliában. Csak a menny vagy a pokolról van említés, és nem tud senki átjárni az egyik helyről a másikra. Ahogyan itt a Földön van a döntés, az marad mindörökké; – Tehát a mi személyes döntésünk, végleges.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: