Ki vagyok én? – 2019.12.02

És monda Jézus Péternek és az ő Testvérének Andrásnak:
Kövessetek engem, és azt mívelem, hogy embereket halásszatok.
Máté 4, 19

Ki vagyok én? Én vagyok az „Író“? Orvos, mészáros, professzor, lelkész, pap, misszionárius, háziasszony vagyok? Ki határozza meg, hogy kik vagyunk és mik vagyunk?
Mint csecsemő, még mindig nagyon egyszerű. Az emberek szeretik a babát, csak azért, mert van. Csak elfoglaltságot ad, nem tesz semmit, és mégis, oly szeretve van. Hasonlóképpen volt az Iskolában is. Volt olyan „Drágaság“, aki mindenhol népszerű volt, még akkor is, ha teljesítménye rossz volt. És az idős emberek és a fogyatékkal élők? Ugyancsak nem tesznek több energiát, egyesek pihennek korábbi teljesítményükön, mások (a teljesítmény szempontjából) csak a mások terhére hárulnak.
Mi, keresztények, gyakran beszélünk hívásunkról, és ha valakinek nincs ez, akkor intenzíven keresi. Számomra úgy tűnik, hogy ez a keresztény lét célja. És ha elhívnak valakit, akkor a legtöbb esetben – alternatívák hiánya miatt – Lelkész/ Pap, Missziónárus, Evangélista vagy Szerzetes / Apáca lesz.
És sokan mások? Hiányzanak a hivatások, vagy kudarcot vallottak?
Isten meg akar szabadítani minket attól az elképzeléstől, hogy Munkára hív bennünket. Mert aztán jön a rabság igája, amitől Ő megszabadított bennünket. Akkor ismét teljesítményt kel felmutatni, erőfeszítéseket kell tennie, és kudarcot is vallhat. A nyomás magas. Vajon Isten elégedett?
Nézd csak, mire volt Péternek a hívatása: az, hogyJézust kövesse; – nem több, sem kevesebb. De nem egy Szakmában, egy munkában, hanem személyesen az élő ÚRHOZ. És akkor jön: Jézus azt mondja, Én téged …. akarlak tenni. Nem Péter teszi ezt, hanem az ÚR Jézus, így Péter pihenhet és békében várhat arra, amit Jézus az ő életéből formál.
Minden kereszténynek megvan a hivatása: ŐT követni! – és Ő pedig cselekszik. Tehát, teljesen nyugodtan, az ÚR Jézus követõivé váljunk, nagyon közel álljunk hozzá, ne tartsunk Tőle távolságot, akkor majd meglátjuk, mit fog Jézus ebben az Állapotban tenni. Az együttlét Ővele, ez Neki sokkal fontosabb, mint bármely „Munkálkodás”. Te az vagy ekkor, aki szereti ŐT. Nem vagy „munkás“. Az Ő társaságában kerül elő a valódi Személyazonosság, hogy ki vagy: Egy Szeretett Ember.

Köszönöm ÚR Jézusom, Hogy Igent mondtál nekem! Én Hozzád tartozom!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: