Vezetők és Szupersztárok – 2019.11.29

Az ÚR Jézus mondja Péternek:
Te Péter vagy, és ezen a kõsziklán építem fel az én anyaszentegyházamat.
Máté 16, 19

Jézus itt Péterrel az ő szellemi neve szerint beszél: – Petra sziklát jelent. Ez Jézus hivatása és célja Simonnal szemben. Itt a név programmá, prófétai hívássá válik, és maga Isten teljesíti ezt a próféciát Péterben. Abban az időben még mindig Simon volt, a spontán, temperamentumos, aki azt tette, amit akart. Később a Gyülekezet Kiváló Sziklájává vált.
Az Egyház itt, az ÚR Jézus összes Nyáját jelenti, azt a kicsiny Nyájat, amely Jézust követi, függetlenül attól, hogy mely felekezetben vannak. A „Templomi“ szervezeteket később, Krisztus után kb. 300 Évvel alakították az emberek. És ezzel egyidejűleg, elkezdődtek a Kompromisszumok is …
Péter a Keresztény Gyülekezet vezetője volt. Az ÚR Jézus Krisztus személyesen képezte ki őt. Eleinte, természetes, tehetséges vezető volt, forrófejű, gyors, nyelvével és nagy szavaival. Majd később az ÚR Jézus félrehívta és megkérdezte tőle: Szeretsz e Engem? Jézusnak háromszor kellett megkérdeznie ugyanazt, mielőtt Péter teljesen megértette. És aztán Jézus azt mondta neki: Te mindeddig odamentél és azt tetted amit akartál. De ezután, más fog téged vezetni, és odavezet, ahova nem akartál menni. – Péter ezután, félretette az önzőségét és Schow-ját, alázatos lett, és természetes, olyan, mint egy normális ember, – akinek hibái és gyengeségei vannak, de amelyeket bevallhat, mert alázatos.
Jézusnak eképpen volt szüksége őreá. Többé nem, mint egy Szupersztár, sem nem mint oly sok keresztény csillag, hanem szerény vezetőként, aki csakis a Jézussal való közösséget akarta. Az ÚRJézus szava volt a megerősítése és nem a tömegek éljenzése.
Ha lelki Vezetőt keresel, aki irányítson téged, menj el a Csendes helyekre a Földön, azokhoz, akik még hibákat követnek el, azonban alázatosak, akik nem mutatják meg sikerüket és gazdagságukat, akik nem szupersztárok, hanem inkább Jézustól függnek, akik szeretik Őt és semmi és senki mást …
A szupersztárokkal folytatott konferenciák néha nagyon kellemesek és jók számunkra. De a mindennapi életben, ezek nem képesek helyesen megbirkózni a Feladataikkal. Nekünk Szükségünk van „normális“ emberekre.

Köszönöm ÚR Jézus, TE magad vagy a Jó Pásztor. TE irányítod a Nyájat és mindegyiket egyenként is ha szükséges. Segíts nekünk Tereád hallgatni, alázatosokká válni! És Tégy bennünket Hozzád hasonlóvá, hogy a környezetünkben oly Vezető szerepet vállaljunk, amely a TE Szíved kívánsága szerint van.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: