Bölcsesség – 2019.11.16

Azért, szeretett atyámfiai, legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra.
Jakab Levél  1, 19

Ismerjük a közmondást és azt gondoljuk, hogy jó. Jobb hallani, mint gyorsan beszélni. Persze, amíg másokról van szó.
Ez esetben Istenről van szól. Ő soha nem követel tőlünk valamit, amit Ő hosszú ideje ne tenne: Hallgat.
De Ő azt akarja, hogy mi jobban hallgassunk Rá. Sokat mondhat nekünk, de inkább, mindig elmondja nekünk azt, mi valójában szükséges. Ha mi ezeket elhanyagoljuk, gyorsan problémák keletkezhetnek. Akik csak beszélnek Istennel, és még nem tanultak meg hallgatni, mindig problémáik vannak.
Egy bölcs ember jelezte, hogy ő képes hallgatni, és csak néhány mérlegelés után beszélhet ő is. Ezt csak az Évek során lehet megtanulni. Az alázat nem nő fel, egyik napról a másikra!
Amikor tíz vagy tizenkét éves voltam, mindent tudtam, és mindent előadtam. Bizonyára rossz volt a többi embertársam számára. Milyen jó, hogy többségük nagyon türelmes volt! Amikor tíz vagy tizenkét évig Isten gyermeke voltam, ugyanaz volt. Elolvastam néhány könyvet, és szakértő voltam. Nem volt olyan téma, amelyről nem tudtam mindent, mindenekelőtt, jobban tudtam mint más…. Rossz! Mennyire jó, hogy olyan barátaim voltak, akik nagyon türelmesek voltak, hitték, hogy majd jobb lesz velem! Manapság, nem tudok pontosan és határozottan semmit; – Az ÚRTÓL függök, és Ő, mindenekben felvilágosít engem. De egy dolgot megtanultam, hogy az Igazság nem dogma, nem egy tantétel, hanem Ő az élő ÚR! Az ember, gyakran nem tud mindent pontosan meghatározni, egyeseknek ez jó, másoknak pedig az a jó. Ezt megértve kitárul a Szív.
Milyen jó, hogy Istennek oly sok türelme van velünk! Pontosan ismer minket, és reméli, hogy ékesszólásaink és minden tudásunk leáll, és utat enged a bölcsességnek. Ő ez a Bölcsesség. És ha Ő, minél több területet nyer a Szívünkben és a Gondolatainkban, annál jobbá válunk és Bölcsebbek vagyunk. Légy késedelmes a beszédben és gyors a hallásban!!! És soha ne hagyjál helyet a haragnak. Mert Isten soha nem ad helyet haragjának mivelünk szemben ….

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE meghallgatsz engem, amikor kiöntöm a Szívemet Teelőtted. Segíts nekem meghallani, ha Neked fontos mondanivalód van számomra!!! Szükségem van az Életben a TE Bölcsességedre!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: