Gyilkosság – 2019.10.28

Ne ölj.
Máté 5, 21
2. Mózes 20, 13
5. Mózes 5, 17

Jézus a következőket mondja:
Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj, mert a ki öl, méltó az ítéletre. Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, a ki haragszik az õ atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre: a ki pedig azt mondja az õ atyjafiának: Ráka, méltó a fõtörvényszékre: a ki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére.  
Jézus az Ószövetség törvényét sokkal radikálisabban alkalmazza, mint az ősök. De új tartalommal tölti be, új emberek életmódjával. Ő maga betartotta ezt a szigorúbb törvényt, és azt akarja, hogy mi az Ő nyomát kövessük.
Jelenleg rengeteg ok van másokra dühöngni és „kedves“ szavakat mondani. És a bosszantással együtt jár az igazságosság és egy kicsit később a bosszú kerül elő. Van az úgy, hogy az ember minden szerencsétlenséget kíván. De Isten megváltoztatja természetünket, gondolatainkat és szavainkat, amikor megengedjük ezt Őneki, hogy megváltozzanak azok a Vele való Közösség révén. Többé nem kívánok ellenségeimnek minden gonoszt, sőt írtózok még csak a gondolattól is. Mert az ÚR Jézus ítélete alapján, én is a pokol tűzébe esnék.
Milyen jó a megbocsátás a gonosz szavaimért és gondolataimért! Össze akarom állítani őket az ÚR Jézus meglátásával és olyan akarok lenni, mint Ő. Ez persze, ellentmond minden régi természetemnek, de nincs más Út a Békéhez.
Milyen gyorsan halljuk a mások ítéleteit, milyen gyorsak vagyunk és képesek képesek nyelvünkkel, gondolatainkkal mások felett ítélkezni, … És ezért, rájöttem, hogy nem vagyok jobb én sem mint más. Isten, engem is pokolba kellene küldenie, ha nem lenne nekem/nekünk az Ő Fia az ÚR Jézus Krisztus. Ő az én igazságom! – milyen jó nekem!
És ezért arra törekszem, hogy Jézus egyre több formát öltsön bennem, és köszönetet mondok Neki, hogy megtisztított engem minden gonosztól. Milyen nagyon jó is, hogy egy ilyen Igaz Barátom van! Ő befejezi a bennem megkezdett változás munkáját.

Köszönöm ÚR Jézusom, TE nem ítélsz el engem. TE nem gondolsz rosszat rólam. Habár meglenne az okod reá, de TE inkább megbocsájtasz nekem. Köszönöm az Irgalmasságodat, Kegyelmedet! Uram, segíts nekem olyannak lenni, mint TE!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: