Alázatosság – 2019.10.26

És monda Dávid Mikálnak: az Úr elõtt örvendezém. Sõt minél inkább megalázom magamat és minél alábbvaló leszek a magam szemei elõtt: annál dicséretreméltóbb leszek a szolgálók elõtt, a kikrõl te szólasz.
2. Sámuel 6, 22

Mikál a Saul király Lánya volt. Kicsit büszke volt, mert királyi származású volt. Nem tetszett neki, hogy Dávid örömmel táncolt az ÚR előtt. Azt mondta, hogy nevetségessé tette önmagát. De Dávidnak ez egy helyes eljárása volt: Alázatos volt az ÚR elõtt, és még mélyebbre akart lenni, ha az hasznára válik. Nem a saját személyére nézett, hanem alázatosan, mint egy szolga, szófogadó, aki csak kegyelemből vált valakivé. Mikál, férje David nélkül magányosan élt. Gyermek nélkül. Így vigyáz az ÚR az Ő szolgáira és bünteti a Beképzelteket.
De mi köze van, az egésznek mihozzánk? Sokat kellett gondolkodnom az alázat felett az elmúlt néhány napban, és még nem értem el a következtetést. Mint elvált, még mindig van mit megbocsátani, és még sok bocsánatot kell kérni.
Ma a bevásárló központban voltunk. Lassan toltam a Vásárló szekeret, és a Fiam elől haladt. Aztán láttam, hogy egy kenyér esett le a polcról. A Fiamnak nemvolt ez probléma, hogy lehajoljon és visszategye a polcra. De tudom, hogy nagyon sok ember számára nehéz a meghajlás az alázat. – Ez Alázat. Büszke voltam a Kisfiamra!
Így van Istennel: Ha végre meghajolhatunk, akkor valószínűleg velünk van a „világvége hangulat”, de Isten büszke ránk. Végül megtanultuk!
Az alázat Isten ajándéka, amivel nagyon keményen harcolnunk kell. Mindaddig, amíg csak 1 % százalékos büszkeséggel rendelkezünk önmagunkban, nehéz lesz minden meghajlás. Csak ha legyőzzük a büszkeséget és a régi énünket, akkor alázatosak lehetünk, mint Jézus. Csak akkor nyertünk.
Az alázat, a Testvérekkel való kapcsolattartás napjának rendje. Oly sokan maradtak hitükben fiatalok és sajnos nem nőttek fel. Olyan sok türelemre és alázatra van szükség, ha velük foglalkozunk. De az ÚR különösen megáldja az alázatosokat, és örömmel és mély Szívbeli békével áld meg bennünket. A Máté 5-ös Részben újra megtaláljuk az Alázatosokat. Legyetek Áldottak!!

URAM, TE alázatos voltál mindhalálig, mert tudtad, hogy Isten az Atya veled van, Ő gondodat viseli. Segíts engem alázatosabbá lenni, még akkor is, ha ez nekem nehéz, és minden bennem található ellentmond. De TE akkor velem vagy az egész Dicsőségeddel. Köszönöm, hogy TE nem felejtkezel meg rólam!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: