Nyugalom a Szívben – 2019.10.24

Az ÚR Jézus mondja:  én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tõlem; ….., és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.
Máté 11, 28f.

Éppen a mai Nap ilyen nyugtalansággal és elégedetlenséggel teli Nap. Amit terveztem, nem működik, – mindig valami közben van. Amit én csinálok, ellentmondással van teli és nem lesz elfogadható. Miért is élek még? Miért törekszem? Minden hiába. – valahogy ezek gyötörnek engem gondolataimban.
Az önsajnálat gyorsan jön, vagy az az érzés, hogy tisztességtelenül bánnak velem, vagy feleslegesek. Az én régi ,,Énem“ sértve van és bosszúra vágyik.
Milyen jó, hogy az imént, az alázattal kapcsolatban a Filippi 2 Fejezetből olvastam. Jézus alázatos és gyengéd volt. Félreértették és megkerülték, rosszul bántak Vele, gúnyolták, végül megkínozták és a keresztre szögezték. És mégis, egyetlen gonosz szó sem hagyta el az Ajkát, sem felháborodás, sem kétségbeesés. Miért is van ez a különbség közöttünk?
Ő biztonságban volt Istenben. Megtalálta a mennyei Atya lelkének horgonyát. Minden este órákig imádkozott, és Isten biztonságot és békét adott Neki a szívében. Ezt a békét senki és semmi nemtudta megsemmisíteni. Teljes biztonságban volt Isten erős kezében; – habár Ő is olyan ember volt, mint te és én. Vajon nem próbálhatok meg én is eképpen eljárni?
Tehát imádkozom, kiöntöm a szívemet Mennyei Atyám előtt. Ezzel együtt, észreveszem egocentrikus képességemet, a világ közepén vagyok (Legalábbis így szeretném hogy legyen). Csak akkor, amikor elengedtem az Énemet, és mindennel Istenben bízok, és megköszönöm Istennek, hogy törődik velem, hogy az életem Őhozzá tartozik, és hogy meghatározza az én pontos helyemet, akkor lassan újra békességet érzek a Szívembe. Igen, még a köszönet és hálaadás is feléled bennem. Egy kevés Időt igényelt de végeredményben is megtörtént: Ő ismét az én URAM, Az Aki, ismét Békét teremtett a Szívemben. Köszönöm, ÚR Jézus!!

URAM, néha mindazok lázadnak bennem Teellened, a körülmények és az „igazságtalanság“! De én továbbra is bízok Benned; – TE döntesz a körülmények felett. TE egy jó helyet adtál nekem az Életben. Mennyire biztonságban is vagyok én Teveled, ez oly dicsőséges a felháborodás viharát követően! Köszönöm, ÚR Jézusom, TE valóban egy Igaz Jó ÚR vagy!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: