Gond és Fáradozás – 2019.10.23

Felelvén pedig, monda néki Jézus: Márta, Márta, szorgalmas vagy és sokra igyekezel: De egy a szükséges dolog.
Lukács 10, 41f.

Mártha dühös. Az egész ház tele van erős, éhes férfiakkal, de Nővére, Mária ül ott, és nem segít a munkában. Mindent, egyedül kel elvégeznie! Elég ok van ahhoz, hogy dühös legyen!
Az ÚR Jézus azonban a Szívének mélyébe tekint, és megjegyzi: Mártának problémája vana a munkával, aggodalmakkal, nehézségekkel és mindazokkal a fáradalmakkal, amelyek bennünket kikészítenek. Ezért felkéri őt, hogy pihenjen meg Őbenne és hogy hallgassa meg az Életnek Beszédét, igen, tulajdonképpen személyesen igyon e Vízből.
Mária megértette: Mennyei Atyánk törődik velünk. Vehetünk egy kis szünetet, és felnézhetünk az Atyára, megköszönhetünk Neki mindent és Ő feltölthet bennünket új erővel. Márta mindent elkellet végezzen, mindenről gondot kellet viseljen, vigyáznia kellett arra, hogy semmi zavar ne történjen …. valóban stresszben volt, reggeltől estig. Őnélküle semmi sem nem működhet.
Az ellenség erre a gondolkodásmódra csábít bennünket. Azt mondja: Te fontos vagy, mutasd meg, mit tudsz csinálni! És te ezt még jobban eltudod végezni, erőltesd csak meg magad! Később is imádkozhatsz, most dolgoznod kell!! Vigyázz, talán ez vagy más történik, és minden elvész. Vigyázz! Eröltesd meg magad! Ne engedj meg magadnak sok pihenést! Imádkozhatsz később …..
Igen, tehát az ellenség becsap bennünket, és az elején minden jónak látszik, mert fontosak vagyunk. De ha évekig élsz ebben az őrült stresszben, akkor egyszer csak összeroppansz (ha még mindég nem értettél meg mindent) És ezután altatókra van szükséged este és valami ébresztőre reggel, a kávé és az alkohol a megoldó, a Pszichológus vár reád …… vagy esetleg egy Idegösszeropanás, majd egy Gyógykezelés és ott a legszebb ember vár rád, és a házasság már meg is szakad ….. És az ördög örvend.
Jöjj az ÚR Jézushoz, te, aki küzdesz és nehéz terheket hordozol. Ő felakar frissíteni téged. Elveszi a te terhedet, és az Övét adja neked.Az Ő terhe, igája, könnyű alázatos, gyengéd és kedves.
Dobd el a régi zavaró igát, mert Ő az ÚR akar vigyázni rád! Döntsél el minden most: Minden bajomat, problémáimat, Őreá vetem, mert Ő gondjaimat viseli! És ennek így kell maradnia. És ha ezek a gondok visszatérnek, akkor ismét kiűzöm őket …. mert már nem akarom ezeket, mert az ÚR Jézusban bízok!!

Köszönöm ÚR Jézusom, TE szelíd és kedves vagy. Gondomat viseled. Vedd el az én nyugtalanságomat, aggodalmaimat ésfélelmeimet. Tebenned akarok helyre jönni. TE oly Jó vagy hozzám!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: