Sok Szenvedés – 2019.10.21

Sok baja van az igaznak,
de valamennyibõl kimenti az Úr.
Zsoltár 34, 20

Ha igazak kiáltnak, az Úr meghallgatja,
és minden bajukból kimenti õket.
Közel van az Úr a megtört szívekhez,
és megsegíti a sebhedt lelkeket. (V.18f.)

Ellentmondásnak hangzik: egyrészt az ÚR meghallgat, vigasztal és segít, másrészt az igazaknak szenvedniük kell. De ezt csak együtt lehet megérteni.
Isten azt akarja, hogy a kis Gyerekekből, felnőttek legyenek, erős férfiak és nők legyenek a hitben. Nem szereti, amikor mi keresztények mindig csak tejkását akarunk enni. Erõsebb étel van készítve nekünk!
Isten stabil képviselőket akar itt a földön, nem okos tejfiakat vagy kényes hercegnőket.
Neki van egy módja arra, hogy erőssé tegyen bennünket: Edzés. Így van ez a sportban is: a követelmények nagyobbak lesznek amikor sikeresen járunk el. És így van ez a keresztény hitben is: Minél tovább jutok, annál erősebb a kísértés, a követelmény, a feladat és a felelősség.
Időnként Isten a határainkhoz megy; – csak hogy kibővítsen. Természetesen nem szép, ha egy ilyen harc közepén vagyunk. De utána csodálatos, és örülünk az ÚRBAN! Tehát az ÚR felépíti az ŐHadseregét.
Amikor fájdalom, szenvedés van, Ő különösen közel áll hozzánk. Nem hagyja el a tekintetét tőlünk, és nagyon óvatosan az erős kezében tart minket. Ezt egyáltalán nem vesszük észre, csak utána tudjuk meg. De folyamatosan kiönthetjük szívünket, és Ő vigasztal, és reményt ad. Azok azonban, akik abbahagyják az imádkozást, amikor befejezik a panaszkodást, nem kapják meg Isten részét az imában: vigasztalás, remény, közösség. Ha imádságba az ÚR Jézusra tekintünk, és aki képes elhinni az Általa mondott szavakat, annak vigasztalásban lesz része, bátorításban és Istennek Ígéreteiben: Mindennel meg fog birkózni, mindenből megment minket, Mindig Vele vagyunk, a győztes oldalon!
Még ha a kijárat „felfele” is megy, amint ez Istvánnal is volt, akit megköveztek, az mégis megváltás. Mivel István, az események közepette „felemeltetett“, nem vette számba a testét, mert látta, a megnyílt Eget. Tehát megmenekült a kínzóitól; – Az ÚR Jézus a mennybe vitte, és az arca olyan volt, mint egy Angyalé.

Köszönöm, ÚR Jézusom! Mindeddig kivezettél engem és mindenből megmentettél, mert TE egy erős ÚR vagy. És TE mindezt továbbá is teszed, még a legnehezebb órában is. Én bízom benned.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: