Irgalmasság – 2019.10.18

Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert õk az Istent meglátják.
Máté 5, 7

Irgalmas, ez nekem úgy hangzik hogy ,,Melegszívű“ Igen, meleg szívvel azokhoz, akik segítségre szorulnak és szükségben vannak. Sokan szeretik kihasználni az ilyen segítőket, mások szeretnek kihasználni és a segítőkészség révén fontossá tenni magukat. De az Isteni irgalom egészen más. Az emberek megtanultak elfordulni saját maguktól. Tudják, hogy az ÚR Jézus támogatja és gondozz őket, biztonságban vannak. És ezért képesek gondolkodni és gondoskodni másokról.
Arra az az emberre gondolok, aki megtalálta a kirabolt és sérült embert, bekötözte a sebeit, rátette a saját szamárára, elszállította egy Vendégszállóba, sőt még fizetett a gondozásáért; – Az irgalmas Szamaritánus volt az. Többé nem kellett csak önmagára gondolnia.
Teréz anyára gondolok, aki teljesen biztonságban volt Istenben és ezért szabadon vigyázott a haldoklóra.
A nem biztonságos emberek ezt nem tudják megtenni, mentálisan megsérülnek. Stabil emberekre van szükség, az irgalom szolgálatához. Az ÚR Jézusban stabillá válunk, hitünk hordoz minket. És biztosítja nekünk azt, amit adnunk kellene.
Bernardára gondolok, aki néhány száz évvel ezelőtt Angliában, éjjel kereste lámpával az árvákat rejtekhelyükön, és a saját Házába vitte őket; – a Lámpás Ember.
Olyan sok példa van arról, hogy a tapasztalt keresztények felálltak a nehézségek között és nagy dolgokat értek el.
Ezek számára érvényes, amit az ÚR Jézus a Máté 25. fejezetében ígért: éhes voltam, és ennem adtál. Amit tettél az egyik legkisebb testvéremért, azt Velem tetted. – Lehető volna, hogy Jézus elfelejtkezne az ilyen tettekért? Nem fogja vajon személyesen megáldni ezeket az embereket? De Igen! – Ő maga áll fel érettük, és személyesen gondoskodik róluk. Ezek Istennek, különleges Ékszerei.

Köszönöm ÚR Jézus, hogy TE irgalmas vagy hozzám, mert szeretsz. Irgalmasan jársz el velem, – nem mindegy Számodra az én hogylétem. Köszönöm, hogy TE jelen vagy és vigasztalásoddal felfrissítesz, amikor szükségem van erre. Köszönöm, hogy TE segítesz nekem az erős, győztes Jobboddal!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: