Egy régi Edény – 2019.10.16

Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak.
Máté 5, 15

Amikor másnap visszatértem a kertbe, újra megtaláltam a régi edényemet. Teljesen piszkos volt, sár és föld ragadt hozzá, és nagyon sok dudorral és lyukakkal rendelkezet. Ahogy eltávolítottam a fedelet, elcsodálkoztam: egy kis lámpás volt benne. Csak gyengén égett és reszketett a szélben. De megtöltöttem friss olajjal és megvédtem a Széltől, majd a kis lámpa ismét örömmel égett. Most megfordítottam az edényt, és rátettem a lámpát. Egy ilyen kis fény, a sötétben, dicsőséges!
Néhány keresztény ilyen, csakúgy, mint ez az edény. Ó, milyen szénalomra méltó vagyok, bűnös, szennyes! És az emberek valóban azt gondolják: valami szörnyű! És keresztények akarnak lenni …..
Mit kell látni az embereknek? Az edényt vagy a lámpát? Kinek kellene örülniük a fénynek vagy egy finom, nemes edénynek? Ha azt akarod, hogy az emberek láthassanak, tedd magad rendbe! De ha az életed rossz, akkor az edényben dudorok, repedések és lyukak vannak, tehát, akkor jó, ha az emberek a fényre, nem pedig az edényre néznek.
A szennyeződést, az ÚR Jézus Krisztus eltávolíthatja. De a dudorok és lyukak megmaradnak; – ez megmarad a mi büszkeségünk ellen. És Ő vissza tudja hozni a fényt az égéshez, újra világíthat a remény és az élet világossága, majd felteheti a régi edényre. Akkor életünknek célja van, és nem kell állandóan rejtőznünk és siránkoznunk. Szép, ha még idős korban is, betegségben és gyengeségben, továbbra is az ÚRRA támaszkodni, aki reményt, életet, vigaszt és vigaszt hoz, arra, aki meghódította a bűnt, rabságot és halált. aki mindenből készíthet valami teljesen újat, ötleteset. Ő az aki Méltó a Tiszteletre, Imádatra!!!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE ennyire hasznosnak találsz egy ilyen régi edényt. Most ragyoghatok Érted, és az emberek énbennem, meglátnak Téged (és nem az én ütéseim és repedéseimet). Köszönöm, hogy TE velem vagy, és újra megvilágítod énbennem, az Élet Fényét.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: