Figyelem: Kínzók!! – 2019.10.04

Isten mondja:
Nem kellett volna-é néked is könyörülnöd a te szolgatársadon, a miképen én is könyörültem te rajtad?
Máté 18, 33  

Egy kemény Igevers! Valaki több millió adósságot halmozott fel, és a Hitelező egyszerűen elengedi neki, mert nem tudja megfizetni. Aztán az illető találkozik egy kollégájával, aki még valami kicsinységgel, adós volt neki. A végrehajtóhoz viszi azt, sőt bebörtönözteti. Amikor a Hitelező ezt meghallja, felháborodik, és ezt az embert, Ő is Bebörtönözteti. Ahol a kínzók, már várnak őrá is.
Természetesen megértjük ezt a történetet azonnal, és felháborodunk e keményszívű emberre. De nem szeretjük, ha az ÚR Jézus rólunk beszél. Mi inkább elrejtjük.
Milyen gyakran bosszantjuk egymást a Testvéri közösségben! Milyen gyakran hibáztatjuk őket! Mennyire kevés megértésünk van velük szemben! Hogyan szeretjük osztályozni, a mások minden kicsiny tévedéseit, bűncselekményeit, és elítélni azokat! Hogyan szeretünk beszélni mások hibáiról …. A szívünkben nem mindig van Szeretet és a megbocsátás, Isten kegyelmének nagysága, Jézus világossága. A Testvérek vádlója kényelmessé teszi magát közöttünk!
Ezért is sok közösség felbomlik, és már nem lehet a világ világossága, nem képes többé sugározni, az ÚR Jézus örömét, már nem egy mágnes a többiek számára. A halott törvényesség uralkodik, és az ellenség örül. A legrosszabb pedig az, hogy a kínzók kínoznak minket, és Isten engedélyével. Keserűség, elégedetlenség, rosszindulat, bosszú gondolatok terjedtek el a szívünkben. A Szentlélekből semmi nem marad, csak álmatlanság és nyugtalanság.
Hozzunk helyre minden gyarlóságainkat! Kérjünk az ÚR Jézustól bocsánatot, a nagy és sok bűnért! És azonnal mondjuk meg Neki, hogy meg akarunk bocsátani mi is másoknak, még akkor is, ha ezek a Személyek igen komplikáltak. Ha ez megtörtént, a kínzók eltűnnek, és Isten békéje, újra uralkodhat.

Bocsáss meg nekem, ÚR Jézus, hogy én olyan kicsinyes vagyok! Bocsáss meg, hogy elvárom mások tökéletességét! Bocsáss meg nekem a bűneimet, és segíts megbocsátom nekem is a többieknek, és elfogadjam s szeressem őket amint vannak! Segíts nekem ebben kérlek, mert nekem ez nehéz; – oly rossz és elfordult az én Szívem. Ó Uram, adj nekem egy új Jézus-szívet, amely örömmel megbocsát!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: