Egy Szolga – 2019.10.01

Mert a ki magát felmagasztalja, megaláztatik; és a ki magát megalázza, felmagasztaltatik.
Máté 23, 12

Képzeld el: A takarítónő kora reggel megérkezik, és az Igazgató már vár rá. Az Igazgató kinyitja az ajtót, segít neki levetni a Kabátját, majd a vedret megtölti vízzel és tisztítószerrel, és gyorsan és tiszta módon megtisztítja a folyosót. Azután bevezeti őt az Irodájába, leülteti a kényelmes Fotelbe és főz neki egy kávét. Aztán kéthavi fizetést ad neki, és köszönetet mond neki. – Fordított Világ?
Az ÚR Királyságában minden másképpen van … – Vagy a baj mivelünk, emberekkel van? Hogy volt ez az ÚR Jézussal? Kiegészítve az egészet a Bibliában így hangzik: Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, a ki a mennyben van. Doktoroknak se hivassátok magatokat, mert egy a ti Doktorotok, a Krisztus. Hanem a ki a nagyobb közöttetek, legyen a ti szolgátok. Mert a ki magát felmagasztalja, megaláztatik; és a ki magát megalázza, felmagasztaltatik.  
Az ÚR Jézus szívből szolgálhatott másoknak. Megölelte a leprásokat. Beszélt a kirekesztettekkel és a megvetett emberek vendége volt. Megmosta a tanítványok poros lábát. Megalázta magát halálig, mégpedig a Keresztfának Haláláig – értünk és helyettünk. Szívből és minden erejével minden jót kívánt nekünk, kik annyi sok rosszat tettünk ellene, és miértünk az Ő Életét áldozta. Nem jámbor szertartások voltak ezek sem nem nagy ünneplések, hanem valódi, szerető, irgalmas szerető szolgálatok. Az ÚR Jézus neked is szolgálni akar, ahol neked erre szükséged van. Csakis a te büszkeséged és hitetlenséged akadályozhatja ŐT. Akarod?
Aki Isten egyházában, Valaki akar lenni, el kell felejtenie Önmagát. A szolgálat iránti törekvés természetesen nem nagyon szerény, de az alázatos szolgáló Istent fogja segítségül hívni. Az egyházak még mindig tele vannak tisztviselőkkel és méltóságokkal, de Isten létrehozza saját Egyházát, amelyben Őmaga uralkodik. Kinevezi az embereit, akiket magának használ. Alázatos, nem büszke embereket. Olyan embereket, akiknek mások jóléte a célja, és nem a saját sikerük. Isten által, az igaz szolgák nagyon jó hírnévnek örvendenek! Ha Isten közelségét és áldását te is akarod, akkor légy Szolga!

Köszönöm, Mennyei Atyám, hogy TE csak jót kívánsz nekem! Elküldted a TE Fiadat az ÚR Jézus Krisztust, aki oly alázatos, kedves, irgalmas és szerető, szelíd és türelmes. Ő az én URAM és én követni akarom ŐT. Olyan akarok lenni, mint Ő. Kérlek, vedd el az én büszkeségemet, irigységemet, türelmetlenségemet és könyörtelenségem! Tölts be engem a TE Lalkeddell!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: