A belső Ember- 2019.09.29

Mert az Úr nem azt nézi, a mit az ember; mert az ember azt nézi, a mi szeme elõtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van.
1. Sámuel 16, 7

Igaz, hogy nézem az ember megjelenését, de nem látok a Szívében. Tettei és jelleme alapján ítéltem meg, de nem néztem mélyebben. Tehát mindig a felszínen maradok, egy olyan mélységben, amelyet nem ismerek fel az Emberben.
Isten ezzel szemben olyan mélységekbe fedezi fel az embert, ahová az ember maga nem tud elérni. Mindent tud. Tudja, miért reagálunk hevesen, vagy miért élvezzünk valamit. Ismeri a bennünk lévő harag gyökerét és a sebezhetőségünket. Ismeri a történetet, a fogantatástól a sírig. Tényleg mindent tud. Mindezt azért fedezte fel, mert annyira szeret minket, és nem azért, mert rejtett bűnöket akar keresni.
Mivel mindent ismer, Ő az egyetlen hozzáértő, segítő, az élet minden területén. Minden döntéshez megkel kérdeznünk ŐT, és várnunk kell a választ. Minden önmagunkban felmerülő kérdés és probléma esetén meg kell keresnünk ŐT, és az Ő gyógyítását.
Amikor mi egy emberre tekintünk, spontán módon szimpatikusnak találjuk vagy nem. Egyes embereket nehéz szeretni. Sokat ezek közül tudatlanul távol tartunk. Szeretünk másokat és azok kihasználnak bennünket.
Nagyon hasznos számomra, ha Isten szemével tekintem őket. Gyakran új betekintést nyújt nekem egy emberről, és elkezdek imádkozni érte.
Néhány nappal ezelőtt egy fiatal férfit kellett átölelnem. Valójában véve, ő nem volt nekem oly szimpatikus, egy  ilyen nagyszerű hangszóró, aki mindent tud, egy elbizakodott. De aztán hirtelen, Isten Szemével tekintettem őreá, és azt tapasztaltam, hogy milyen magányos és hogyan éhezik a szeretet és az elfogadásra. Tehát melegen átkaroltam őt, és elmondhattam neki Isten vigasztaló szavait, imádkozhattam érte, és barátja és testvérévé váltam. – Így működik Isten, így változtatja meg az emberekkel való nézeteinket, véleményeinket.
Örvendek annak hogy csakis Ő egyedül, lát és ismer engem tökéletesen. Nála van a számomra való, megfelelő „Terápia“. És ezért újra és újra bízom magam Őreá, mert Ő nagyon szeret engem.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztus, hogy TE nagyon jól ismersz engem és végtelenül szeretsz! Bár én egy kicsit nehéz ember vagyok, mégis TE jól cselekszel velem. Igen, URAM, én szeretlek és bízom Benned!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: