Az én Atyám – 2019.09.27

Én leszek néki Atyja
és õ lesz nékem Fiam?
Zsidó Levél 1, 5

Isten ezt az ígéretet a Dávid Fiának, Salamonnak tette. Most a Zsidókhoz írt Levél írója, az  ÚR Jézushoz idézi, és mi pedig, a magunkévá tesszük. Tehát így vannak gyakran a Bibliában tett Ígéretek az első személyiségre beállítva és ez most mireánk.
Isten a mi Atyánk, nincsen semmi kétség. Olyan gyakran írják, hogy Apa/Atya sőt Abba is, azaz Apa, mondhatnánk neki. Gyerekeiként fogad minket, csakúgy, mint az ÚR Jézus Krisztust, és ezért ugyanazt a kapcsolatot akarja velünk, mint Fiával az ÚR Jézussal; – Szeretet- és bizalmi kapcsolatot Apa és Fia között.
Eképpen szükséges ismernünk és bízzunk a mi Mennyei Atyánkba, mint Jézus. Ő azt mondta: „Abba“, Apa, mennyei Atyjának. Ő nem akarja akarja, hogy folyamatosan Felségnek, Kiválóságnak, Tisztelendő Atyának és így tovább legyen nevezve, legalábbis az Ő Gyermekeitől. Apa vagy Atya és ez elég. Tehát azt akarja, hogy gyermekei eképpen nevezzék. De vigyázz! Mert ha nincs Vele ilyen bizalmi kapcsolatod, akkor valami istenkáromló vagy durva titoktartásról van szó, és ez nemlétezik.
Rendeznünk kell Istennel való kapcsolatunkat, mert Ő már régen rendbe hozta azt velünk: mi az Ő szeretett Gyermekei vagyunk. És Ő már a te az Apád is, Abba? Olyan jól ismered ŐT oly jól bízol Őbenne?
Az én Apám Tengerész volt és ritkán volt otthon. Ezért nagyon nehéz  nekem, valakit Apámnak nevezni és azt eképpen is nevezni, noha az erős, szerető, apai vágy megvan . De mint Gyermek,nem tanultam meg ezt a bizalmat, és most nehezen tudom ezt kiegészíteni. Isten tudja ezt, és ezért Ő türelmes velem. Különösen törődik ezzel a kérdéssel, és újra és újra megmutatja nekem, hogy valóban Ő az Atya, akit én mindig is szerettem volna. Milyen jó, kegyelmes, türelmes és szerető Ő!! Igazán megbízhatunk Őbenne.

Köszönöm Neked Mennyei Édesatyám! TE oly jókat adsz énnekem! Gyerekedként fogadtál el, mert Szeretsz. Egyszerüen elfelejtetted az én sok hibáimat, vétkeimet, kudarcaimat, TE oly hűségesen Jársz el énvelem. Köszönöm!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: