A Lélek Gyümölcsei – 2019.09.24

PS: Szükségünk van a ti közbenjárásotokra, a védelem, az irányítás és a bölcsesség érdekében. Sajnos az ellenség nem alszik …

De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketûrés, szívesség, jóság, hûség, szelídség, mértékletesség.
Galata Levél 5, 22

Ezt megelőzően, Pál leírja a régi embert az ő maga önzésében: paráznaság, erkölcstelenség, a romlott élet, a bálványimádás, a varázslás, az ellenségeskedés, a viszály, a féltékenység, a méltóság, az önérdek, a megosztottság, a partik, az irigység és a harag, az ivás és az étkezés stb. Megtaláljuk magunkat valahol, legalább egy részét a régi életünkből.
Amikor a régi ember végül meghal, amikor eltemettük őt és lemondtunk vágyairól, és önzőségéről, akkor Isten Szent Szelleme átszervezheti a Szívünket és átalakíthat bennünket olyan emberré, amely hasonló az ÚR Jézushoz. Ez lassan, lépésről lépésre, minden nap egy kicsit tovább halad; – éppúgy, mint a gyümölcsfán a gyümölcs, lassan növekszik és érlelődik, és nincs készen egyszerűen egy éjjelen át.
A Biblia különbséget tesz az érett Keresztény Hívők között, és a Bébikeresztények között. Ha a büszkeség és az arrogancia uralkodik a szívedben, hogyan munkálkodhat szelíden, kedvesen és alázatosan a Szentlélek? Ha önigazságosság és önzés uralkodik, akkor hogyan merülhet fel a hűség az ÚR Jézus felé? A Szentlélek azt akarja, hogy a gyümölcs növekedjen, de ezt „gyommentesen“ kell tartanunk, és folyamatosan gyomlálnunk kell a szívünk alját, hogy ne nőjön fel a keserű gyökér.
A Bébikeresztények még mindig éretlenek, de növekszenek és végeredményben elérik céljukat. A testi keresztényeket a régi ego határozza meg: én – az enyém – nekem – engem. Hiányosak a szellemi dolgokra, és a gyümölcs csak nagyon satnyán nő. Sajnos, csak az Élet mellett élt.
Mi szeretnénk keresni az ÚR Jézus arcát, és átalakulni az Ő hasonmására. De mi ezt nem tudjuk magunkban megtenni, a legnagyobb erőfeszítés sem segít. De Ő megteheti, és Ő akarja! Milyen jó és nyugtató ez számomra! Most leülhetek az ÚR elé, és gyönyörködhetem Őbenne, amint a virágok elnyelik a nap sugarait. Ő ezt meg fogja tenni! Köszönöm !!

Köszönöm ÚR Jézusom, TE átalakítasz engem. Megpróbálom néha magamban, de mindig csak gyötrelemmel jár. Jobb, ha veled vagyok, átkarolsz, és én hagyom hogy Munkálkodj, Köszönet az érett Keresztényeknek is, akiknek Élete által, leolvashatom a TE Karakteredet!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: