Honvágy – 2019.09.23

Kivánkozik, sõt emésztõdik lelkem
az Úrnak tornáczai után;
szívem és testem ujjongnak
az élõ Isten felé. ….
Boldogok, a kik lakoznak a te házadban,
dicsérhetnek téged szüntelen!
Zsoltár 84. 2.5

Ha valaki idegenbe tartózkodik, gyakran Honvágya van. Odahaza, minden ismerős, biztonságban érzi magát. Idegenben, minden bizonytalan, kétséges, nem tudja az ember megfelelően beszélni a nyelvet, nem tud megfelelően eszmecserét folytatni, nem tud kommunikálni azzal, amit érez és gondol, nem tudja, kiben bízhat, úgy érzi magát, mint egy fadarab a vízben, melyet a Szél és Hullámok, ide oda dobálnak. A hajléktalannak nehéz a sorsa.
Ezért az emberek arra törekszenek, hogy mielőbb építsenek ismerős környezetet még egy idegen országban is, ahol kényelmesen és biztonságosan érzik magukat.
Mi, Keresztény Hívőknek, nincsen ittlévő Otthonunk. E jelenvaló Világunk gyönyörű, és dicsérjük érte a Teremtőt. Élvezzük a világ javait, TV-t, számítógépet, utazást, kanapét és egy remek autót. És mégis idegen testként érezzük magunkat, mert génjeink Mennyei és ezek, nincsenek itt letartóztatva. Ezt a disszonanciát érezzük az e világ és a Menny között, ami nyugtalanná tesz minket.
Mások nyugtalanok, azért mert nincsenek odahaza. Külföldiek és Honvágyuk van.
Az ÚR Jézus Krisztusnak van erre is egy jó Szava és Vigasza, Ő nemcsak az Örökkévalósággal biztat bennünket, hanem azt mondja: ÉN vagyok a te Otthonod. Énbennem mindent megtalálsz, amire csak szükséged van.
Ez a bizalmi kötelék, az ÚR Jézussal, eltünteti a honvágyakat, a problémákat, mert Őbenne békét, bizalmat és biztonságot találunk. Ahol Ő van, én otthon vagyok!
Ha hajléktalan vagy, távolba vagy, fordulj az ÚR Jézushoz, és mondd el neki szenvedésedet. Ő Irgalmas és hozzád hajol, betölt téged közelségével és békéjével, amelyet senki más nem adhat meg; Ezt neked is tudnod kell: Őbenne, én otthon vagyok, benne békét, derűt, biztonságot, békét találok, függetlenül attól, hogy hol vagyok.

Köszönöm Neked, Drága ÚR Jézusom, hogy TE közel állsz hozzám, bárhol vagyok. Ahol TE vagy, jól érzem magam és biztonságban vagyok. Tenálad van az én otthonom!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: