Jézust Szeretni – 2019.09.22

Mi szeressük õt; mert õ elõbb szeretett minket!
1. János 4, 19

Több fordítás azt mondja: Szeretnénk szeretni Őt ….. és ez az, ami azt fejezi ki, hogy ŐT szeretni. De a ,,szeretnénk szeretni“ fordítás átfogóbb,mert Istenre, magára, és a többi emberre irányul.
Ma sokat olvastam a közel-keleti, szíriai és iráni keresztényekről. Ott sajnos nincsenek misszionáriusok és majdnem hogy Keresztények sem. És mégis, Isten ott is megakar dicsőülni és az Ő Népét formálni. Sokan Jézusról álmodnak, és Hívõkké válnak. Egyesek csodákat tapasztalnak és elfogadják az ÚR Jézust URUKNAK. Oly gyakran olvastam, hogy az ÚR, kinyilatkoztatta magát, és az emberek elfogadták ŐT megváltóként, még akkor is, ha ez az életükbe került.
Ennek magyarázata az, hogy Jézus először szeretett bennünket. Mindannyian szerethetetlenek vagyunk, és semmilyen módon sem érdemeljük meg az ő Szeretetét. És mégis eljött hozzánk, és megtalált bennünket és a Szívünkben lakozik. Elvette tőlünk az Adósságnak terhét, bizonyosságot tett a Halálával, megszabadított az ördög láncaitól és új Életet adott a Szentlélek által. Kiöntötte az Ő Szeretetét a Szíveinkbe és mi érezhetjük ezt az Isteni Szeretetet. Ezek a volt muszlimok is elismerik Jézust és az Ő végtelen Szeretetét. Ezért is adják ők magukat, teljes egészében az ÚRNAK,egész bőrrel és hajjal, és egy magas Árral.: ez költségeket okozhat számukra sőt az életükbe is kerülhet, börtönök és kínzásokat hozhat maga után.
Iránban, az ősi Perzsiában ébredések vannak. Oly sok ember akar eltávolodni az iszlámtól és az ÚR Jézushoz tartozni, az Élő ÚRHOZ! Szíriában az embereknek elegük van az IS radikális iszlámoktól, ezekre a Lefejező gyilkosoktól. Nem akarnak továbbá egy ilyen kegyetlen istent. Azt akarják, hogy az ÚR Jézus uralkodjon, aki irgalmas, és mégis Ő az Uraknak URA, a Világmindenségnek Mindenható URA.
A Keresztények ott magas árat fizetnek. És mi? Mit tettünk miJézusért? Először Ő szeretett bennünket, – szeretjük mi is ŐT? Ő mindent megtett és megadott nekünk, – mit adunk mi Neki? Gyakran a tized is túlságosan sok számunkra.
Az ÚR Jézus meg akarja újítani a te, az Ő iránta való Szeretetét, és korlátlan szeretetével újra elakar árasztani. Akarsz e te is újjá lenni és szeretni? A Szentlélek megmutatja nekünk Jézus szeretetét, és képessé tesz arra, hogy mi is szerethessük ŐT; – de akarjuk e mi is ezt egyáltalán, vagy minden más fontosabb számunkra? Hadd magad hívni az Ő Szeretetében! Öntsed ki a Szívedet Őelőtte, mondj el mindent Neki, azt is, hogy nem vagy képes szeretni ŐT megfelelően! Akkor Ő meg tud tölteni téged az Ő Szeretetével.

Igen, URAM Jézus! Szeretnélek szeretni téged a lényem minden Tagjával. Te vagy Az Életem alapja.Tölts be engem a TE Szentlelkeddel, aki megmutatja nekem a TE Szeretetedet, és képessé tesz engem, Téged Szeretni URAM, könyörülj az én gyengeségeimen és az én képtelenségemen hogy Szeresselek és segíts!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: