A Bábel Tornya – 2019.09.21

És monda az Úr: Imé e nép egy, s az egésznek egy a nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, a mit elgondolnak magukban.
1. Mózes 11, 6

Az árvíz után Noé leszármazottai jelentősen megszaporodtak. Ahelyett, hogy birtokba vették volna az egész földet, együtt akartak maradni és a Hatalmat elsajátítani. Tornyot akartak építeni, hogy legyen egy közös föld, amely az égbe nyúlik és felülről lefelé néz Istenre. De másképpen történt minden. Isten az ÚR tekintet le, hogy meglássa mit cselekszik az Ember, és elmondta a fenti Verset. Ezután összezavarta a Nyelveket, és senki sem értette meg a másikat; – így van ez mindmáig. Aztán a Torony történetével, az emberi büszkeség magas repülése véget ért.
De ma, van egy új Nép, új emberek beszélnek egyetlen nyelven. Egy Nép, egységes, öntudatos és egyetlen nyelvvel. Mindent el akarnak érni, és számukra semmi sem lesz lehetetlen. – A keresztényekről beszélünk; Isten, mint az Ő Népét látja ezekben.
Ez a nyelv nem német vagy litván, orosz vagy kínai. Ez a szív nyelve. Csak ezt a nyelvet értik mindenhol.
Egyetértünk abban, hogy elfelejthetjük a teológiai finomságokkal kapcsolatos veszekedéseket és hagyhatjuk, hogy egymás mellett álljunk hagyományainkkal. – Isten a Bíró, nem mi.
Ez elhatározásunk azért van, mert az ÚR Jézus Krisztus és a Menny a mi Célunk! Őérte mi odaadjuk a legjobbat, tehát mindent.
Bármit elérhetünk, ha egy értelemmel vagyunk. Amikor, közösségben, imádságban vagyunk és a mi egyházunk, városunk és országunk mellett állunk, Isten meghallja ezt.
Sajnos hatalmas akadályaink  vannak, mert nem vagyunk egyetértésben. Vannak vezető Keresztények, akiknek tehetségük van vezetésre, de hiányzik az Alázat. Vezetni akarnak, vezetők akarnak lenni. Ezért harcolniuk kell a helyért, és így, az alázat nem merül fel.
Az ÚR Jézusnál úgy van, hogy a Mesternek szolgának kell lennie. Mindig az utolsó helyen kell ülnie, nem a becsület helyén. Csak ilyen embert szabad használni Vezetőként, Isten országában.
Ó Imádkozzunk az alázatért!!! És kérjünk bocsánatot büszke Szívünk miatt! Hadd keressük a békét a Testvérekkel! Mindent meg akarunk tenni, őértük és soha ne legyünk velük szemben rosszindulatúak! Segítünk és szolgáljuk őket, és imádkozunk értük!

URAM segíts nekünk, az egység kialakításában!! Adj  alázatot mindnyájunknak!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: