Isten Hangját Hallani – 2019.09.14

A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.
Jelenések 2, 11

Valójában véve, nagyon világos, hogy a Biblia azt mondja, hogy hallani tudjuk Isten hangját, amikor Gyermekei vagyunk és az ő nyájának Juhai vagyunk. Egyszerűen kijelenti, hogy: Így van, hallják az ÚR Jézus hangját, minden ,, és ha és de ha“ nélkül.
De mi oly nehezen halljuk ŐT! – Ez a mi állapotunk, és mi meg akarjuk változtatni ezt az állapotot.
Ha meg akarom hallani a feleségem hangját, akkor nem megyek sétálni a környéken, akkor nem hallgatok hangos zenét, vagy nem isrejtőzködöm a számítógép mögé. Hanem keressem a jelenlétét, és megpróbálom kibontani valódi gondolatait a szavaiból. Mit gondol? Mit érez? Mit akar?
Tehát, az Istennel való kapcsolatainkhoz is hasonlóan járunk el: keressük ŐT ott a hol van; – Halljuk, mit is mond; – olvassuk a Bibliát, csendes Imában, időt töltünk Ővele a Böjt idején, a sétálás közben is Hallhatjuk ŐT, felfigyelünk arra amit mond az Ő Igéje által, amelyet egy Testvér, Isten Lelkének ihletésével beszél. (Így történt velem ma.) Pontosan nem tudtam, mit tegyek a következő lépésben, aztán egy Testvér véletlenül elmondja, hogy mi a legkönnyebb, nos, örülök, hogy az Úr úgy döntött, hogy a Testvérre figyeljek.)
Istenek vágya az, hogy közösségbe lépjen velünk és beszéljen velünk. Isten már a paradicsomban kereste Ádámot késő délután, és beszélni akart vele. Ádám azonban elrejtőzött! Isten vissza akarja állítani a közvetlen kommunikáció ezen állapotát, mert szereti ezt a közösséget.
Ő, a Szentlélek által mindent működtet bennünk. Hitet, bizalmat ad nekünk, érezzük magunkat Isten szeretete mellett, segít a megbocsájtásban, ahol mi már nem tudjuk megtenni, örömöt és békét ad. A Szentlélek azt is lehetővé teszi, hogy meghalljuk Isten hangját, mert Ő a mi testünkben él.
Akusztikusan Isten hangját nagyon kevesen hallották. De sok keresztény még mindig tudja, mi az Isten akarata, mert észreveszik, érzik és teljesen biztosak Őbenne. Kicsit gyakorolni kell, és ha tévesen értettünk valamit, akkor ez sem oly rossz. Csak bátorság tartozik még ide! Mert csak akkor vesszük észre, hogy az valóban Isten hangja volt-e, amikor azt cselekeszük, amit Ő mond.

ÚR Jézusom, adj bátorságot, hogy kövessem a TE hangodat, és engedelmeskedjek! Szeretném meglátni a TE csodáidat! Igen, én Hozzád akarok tartozni, és mindent megtenni Érted. Csak azt akarom hallani, amit TE nekem személyesen mondasz. Köszönöm, hogy TE segítesz ebben nekem!! Köszönöm, a TE Jelenlétedet!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: