Egy Uralkodó​ ​ – ​ ​2019.09.06

És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék … 
1. Mózes 1, 26

Isten uralkodik, és az ember az Ő hasonmása, ő is uralkodik. Nem csak az állatok, a föld, a tenger és a növények felett, hanem ugyanúgy, mint Isten az ellenség, a körülmények és mindenekelőtt a Bűn felett.
A 4. fejezet Kainról és Ábelről szól. Isten figyelmezteti Kaint a bűn felől: nem igaz, ha helyesen cselekszel, akkor nyugodtan feltekinthetsz; ha nem jót teszel, akkor a bűn démonként az ajtónál rejtőzik. Utánad van vágyódása, de te uralkodj felette!
A bűn felett kell uralkodnunk, nem magunk felett! Ahol az ÚR Lelke van, ott van a szabadság és a bűnnek és a rabszolgaságnak vége.
Az ÚR Jézus kísértése idején, az ördög megmutatta Neki a világ minden országát, és azt Neki akarta adni, ha imádja őt, és elismeri őt Istenként és uralkodóként. De Jézus azt mondta: Nem akarom. Én Istent imádom, aki mindent megad nekem, amire szükségem van. – Jézus nem akarta megragadni az irányítást, minden áron uralkodni.(A Dominancia az Uralkodás nagy probléma a házasságokban, a családokban és a közösségekben; – Jezebel szelleméről beszél.)
Jézus a következőket vélte az Uralkodásról: Légy szolga! Csak azok, akik szolgálnak, azok uralkodhatnak is! Légy olyan, mint én, alázatos, szelíd és kedves.
Sokan az Isten csodáinak eredményeként, felszabadulást és uralmat akarnak elérni, az élet olyan területein, amelyek problémákat okoznak nekik. Utaznak egyik konferenciáról a másikra, és minden elérhető evangelistát imára kérik értük. Isten néha csodákat cselekszik és spontán módon felszabadítja az embereket. Gyakran azonban kiképezi az ember akaratát és hatalmát, és lassan ráveszi, hogy uralkodjon minden problémája felett. Megérettség ennek a neve.
Azt akarja, hogy erősek, függetlenek, kiszolgálók és alázatosak legyenek; érett, kitartó személyiségek, akik nem botlanak el oly könnyen. A csecsemőknek mindenütt segítségre van szükségük, érett keresztényeknek már nem.
Isten azt akarja, hogy ne az emberek, hanem a problémáink felett uralkodjunk. Ezért szeretnénk ŐT imádságban keresni, hogy megnyerhessen bennünket, az érett emberek formálására. Ő az ÚR, és mi Vele akarunk uralkodni a bűn, rabság, pénzügyi és szexuális problémák, munkanélküliség, reménytelenség, házassági háborúk, sötét erők, betegség és gyengeségek felett.

URAM, itt vagyok! Imádságban akarlak Téged keresni, egész nap szeretnék rád tekinteni. Kérlek, változtass át engem, egy erős emberré, egy erős hitűvé! Segíts nekem uralkodni minden felett, ami Ellened van!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: