Békesség mint egy Áramlat​ – ​ ​2019.08.30

Õ a mi békességünk 
Efezusi Levél 2, 14 

A mi Folyónk kb. 800 méter széles és elég erős áramlattal. Egyszer, amikor még csak 17 éves voltam és a „nehéz“ időben, oly tele voltam problémákkal, kérdésekkel, lázadásokkal és nyugtalanságokkal, egy éjjel a folyóhoz mentem a hídon. Tél volt, a telihold ragyogott, minden világosszürke-kék színű volt, a víz a hídoszlopok körül csattogott, szél nem fújt, minden olyan nyugodt, békés és csendes volt. Minden bensőm vágyott erre a békére és harmóniára. Hosszú ideig a hídon álltam, hallgattam a vizet, néztem a Holdat a folyó másik oldalán, és megpróbáltam megragadni ezt a harmóniát. De csak káosz és zavar volt bennem. Ekkor felmásztam a korlátra, azt akartam hogy egy legyek ezzel a harmóniával. Már nem tudtam elviselni a káoszt magamban.
De Isten nem engedte, hogy ugorjak, Tudta, ez csak a béke és a harmónia illúziója. Megszakított engem ez álmodozásomból és azt kiáltotta: „Te, a Víz hideg!” – és én felébredtem. Hosszú ideig ott ültem, sírva. Nem tudom, miért sírtam. Mert nem találtam harmóniát? Mert annyira erős volt a káosz bennem? Mert valaki hívott, érdeklődött irántam, szeretett, vigyázott rám? Valószínűleg minden együtt.
Isten a Kezét az életemre tette. Még a születésem előtt ott volt jelen. Tudta, hogy egyedül nem vagyok képes az Életre. A Fiúnak szüksége van Reám! – És ott volt, néha észrevétlenül, néha nagyon közel. Nagyon korán a Szívembe helyezte az Ő lényét. Ő volt az az Atya, akinek végtelen türelme volt hozzám. De a Szeretet Karjaival közelebb vonzott Magához. Soha nem kényszerített engem. Várt, amíg én hozzá nem értem. És jött a szívemben a harmónia, az isteni béke, a mennyei öröm. Nem volt megállás. Napok óta szinte nem aludtam, túl izgatott voltam, túl boldog voltam, túl boldog, hogy aludjak.
Egyedül csak Őnála van a Szívemnek nyugodalma. Egyedül Őnála van a béke és harmónia, mély öröm és valódi Atyai Szeretet. Mennyire örülök, hogy Ő jelen van nálam, annyira, mintha senki másnak nem lenne szüksége Őreá. Ó, mily nagyon is szeret Ő engem, és mennyire szeretem én  ŐT!

Köszönöm, Mennyei Édesatyám, a TE nagy türelmedet, a szeretetedet melegségedet, a TE nagy Szeretetedet,a Békességet, amely nagyobb az én áramlataimnál, az örömöt, amely a sötétben is területet ölt. Ó, milyen jó Hozzád menekülni!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: