Az én csendes kérésem ​ ​- ​ ​2019.08.27

Az Úr az én pásztorom; 
nem szûkölködöm. …
Lelkemet megvidámítja …  
Zsoltár 23, 1,3a 

Igen, így van: Az ÚR a jó Pásztor, aki tudja, mire van szüksége a kis Juhainak. Ő teljesíti vágyaimat.
Néha nem igazán tudjuk, mi hiányzik. Az egyik ezt vagy azt vásárolja, ide s oda megy, de megmarad ez az üresség, ez a szív üressége, ez az elégedetlenség és a nyugtalanság. Hogyan is lehet a Szívet megnyugtatni? Kivonjuk magunkat éles szavakkal, veszekedésekkel vagy agresszióval, keserűséggel, önzőséggel és más negatív dolgokkal, amelyek a közösségben lévő testvéreket terhelik.
De az Úr tudja, mire van szükségünk. Egyedül ő ismeri a Szívünket. Ő egyedül képes kielégíteni ezt a határozatlan, ismeretlen vágyat. – és Ő akarja!
Gyakran írtuk, hogy az ÚR, mennyire figyelmet fordít külső jólétünkre is. Munkát, ételt, italt, ruhát és tetőt nyújt a Fejünk  fölé. Pihenést és kikapcsolódást nyújt. Egészségügyet, parkolást és az elveszett dolgok megtalálását segíti. Mindez a külső keretünk. Jézusnak nem nehéz vigyáznia ránk; – ha csak nem mindig dörmögnénk.
De Ő törődik a belső egyensúlyunkkal is, és minden igényt kielégít bennünk. – Ó, ha nem mindig gondolnunk arra, hogy boldogságunkhoz bizonyos dolgokra szükségünk van! Hogyan sietünk ezek után a dolgok után, amelyek szappanbuborékként hamar eltűnnek; – és ezután sem vagyunk boldogabbak mint azelőtt.
A mi belső vágyunk az ÚR felé irányul. Egyedül Ő az aki ezt teljesíti. Egyedül Ő képes kielégíteni ezt a vágyat. Amint egy Férfi a kielégítését találja meg az ő Feleségével, úgy az ÚR is a Szívnek kielégítésére vállalja a felelősséget. Csak ő a Cél, még akkor is, ha sokan még nem is tudják.
Oly sok munka és fáradság, küzdelem van hogy valamely Célt elérjünk. De a belső egyensúly, a belső megelégedettség és a pihenés az ÚRRAL való kapcsolatból, Közösségből származnak. Csak az, aki rendelkezik ezzel az ÚRRAL való kapcsolattal, találja meg a Forrást. Ezután az ÚR kielégíti a vágyat.
Ma nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a cselekvésre. Az ÚR Jézus, a Biblia és a Mennyei Atya tükröződése nem jár pénzügyi haszonnal. Ez a gondolkodás alapvetően téves. A Jézus Krisztusról való elmélkedés, a róla való gondolkodás, az Imádság és az Igének való olvasása mindent megad, amit az ember pénzért nem vásárolhat meg: Békét, Megelégedést, Erőt.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztusom, hogy én  biztonságban vagyok Tebenned !!! TE megpihenteted a Szívem legmélyebb vágyait is! Szeretem a Teveled való Közösséget. Köszönöm, TE csodálatos vagy!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: