A Felebaráti Szeretet ​ ​- ​ ​2019.08.20

Szeresd az URAT, a te Istenedet teljes szívedbõl és teljes lelkedbõl és minden erõdbõl és teljes elmédbõl; és a te felebarátodat, mint magadat.  
Lukács 10, 27

Ez a legfontosabb parancsolat, és ezek elválaszthatatlanok: szeretni Istent, szeretni a felebarátomat és önmagamat: egyik a másik nélkül lehetetlen.
Kimentünk a Tóhoz egy Rostélyra. Ott volt egy kutya egy tál vízzel maga előtt egyedül. Azonnal mindannyian tudtuk, hogy elhagyták abban a reményben, hogy valaki más megtalálja és magához vegye a Kutyát. És akkor elkezdődött az együttérzés. Mindenki azonnal tudta, hogy egy másiknak, feltétlenül magáévá kel tennie ezt a Kutyát. De az összes Telefonálásoknak nem lett határozott eredménye, senki sem akarta a kutyát. Nagy szomorúság … szinte könnyek: A szegény kutya!
Ismét az volt, mint oly gyakran: senki sem tudott segíteni önmagában, de mindenki tudott egy másikról, akinek segítenie kéne. – Vajon az ÚR Jézus is eképpen járt volna el?
Néhány nappal ezelőtt kaptam egy E-mailt. Tiltakoznom kellett volna az Iráni Emberekért, akik Németországban Hívőkké váltak, és akiket vissza akarnak deportálni Iránba. Ott a kényszer, kínzás és halál fenyegeti őket. Néhányan már el is tűntek.
Kicsit dühös voltam, mert a Keresztények ismét nem tesznek semmit, hanem segítséget kérnek az Államtól. Helyt,  felelősséget kel vállalnunk a Testvérekért. És a Keresztények? megelégszenek egy E-mail írásával.
Amikor a nácik üldözték és meggyilkolták a zsidókat, sok holland és dán elrejtette a zsidókat, még akkor is, ha saját életüket veszélyeztették. Miért nem tudjuk ma felvenni, elrejteni és gondozniezeket az Iráni Testvéreket? Mi inkább elnézzük , hogy halálba küldjék őket, vissza Iránba; – és az Államot hibáztatjuk.
Soknak közülünk, egynél több szobánk is van, néhányan egyedül élnek egy nagy házban. De nem figyelünk fel az üldözött Testvérekre és azoknak gondviselésére. Ha bejelentést tesznek a szociális jóléti hivatalba, minden bizonnyal jön nemsokára az  Autóbusz amely a deportáláshoz vezet.
Mielőtt bármikor panaszkodnánk és tiltakoznánk ((a tisztességtelen politika elleni tiltakozásnak egyébként igaza van, de mi itt nem állhatunk meg): – a jövőben mérlegelnünk kell, hol kérjük magunkat szembeállni és munkálkodni. Ha erre megvan a lehetőségünk és hogyan járjunk el. Sajnos lustákká válunk a jóléti Államban, amely állítólag mindenre gondot visel.(?) Szeresd Istenedet és felebarátodat, ez az energikus valódi cselekedet és nem a jámbor érzelmek!! 
(Ps. A kutya, az én Udvaromra talált.)

ÚR Jézus, bocsáss meg! Olyan gyakran nem jutottam arra a következtetésre, hogy kötelességem és lehetőségem van segíteni. TE nem kímélted magad, hanem halálra adtad magad azért, hogy én éljek. Segíts URAM nekem, hogy Hozzád hasonlóvá válhassak!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: