Zene ​ ​- ​ ​2019.08.11

Beszélgetvén egymás között zsoltárokban és dícséretekben és lelki énekekben, énekelvén és dícséretet mondván szívetekben az Úrnak. 
Efézus 5, 19

A zene isteni találmány, és Ő helyezte azt a teremtésébe és bennünk emberekbe. Az ég és a föld tele van zenével! A szívünk lágyul, amikor jó zenét hallunk, elolvadunk, és vidám zenével tapsolunk és táncolni akarunk. Mindezt Isten helyezte belénk, ez természetes és nem gonosz.
Az ördög valaha Lucifer volt, a fény és az imádat vezető angyala a Menyben. De Isten helyére akart ülni, és ezért kiűzetett a Menyből. Most pedig a Föld romlására van, és Isten ezt megengedi, mindaddig míg eljön az Ítélet Ideje.
Az ördög utánozza Istent, vagyis a sötétség birodalmában is zenét használ. A zenével is, uralja az embereket. Utánozza Isten zenéjét.
Nem mindig rossz, agresszív zene, tele sikoltozó és éles hangokkal, amellyel az embereket köti. Ez csak bármilyen zene, amelynek tartalma elvonja az embert Istentől. Van még nagyon szép zene is, amelyet ateisták írtak.
Tehát stílus szerint nem tudjuk megkülönböztetni a zenét, hogy isteni  avagy sátáni zene. De a versben van egy tipp: … amint azt a szellem adja.
Az isteni zene tiszta, öröm, csakúgy, mint a madarak csicsergése, akik nem tudatosan dicsérik Istent ezzel. És a szellemi zene, a dicséret és az imádat áll az Isten dicsőségére (Bach minden munkáját, amit leírt, az állt: Isten dicsőségére!)
Mi, keresztények, sok ügyekben vitatkozunk. Kérem, hagyjuk egymást! Mindenkinek megvan a saját ízlése és a saját története. Senki nem szaladgál a szomszéd cipőjében. Kérem, hagyjuk  úgy, ha valaki furcsán énekel, vagy nem szabványos zenei stílusa van! Ennél sokkal fontosabb dolgok vannak!
Töltsük meg magunkat Istennek Lelkületével és énekeljünk mindent, teljes Szívből (és hangosan) URUNK dicsőségére! Akár csendes, akár hangos, egyedül vagy közösségben, Isten élvezi a zenét, az éneklést. Isten iránti dicséretünk visszatér mireánk, mert boldoggá, gondatlanságba, hittel telve, hálásokká tesz minket … Igen, a Dallamainkban, a Szellem működik bennünk.
Oly sok csoda történt már, felszabadítással és gyógyulással, Isten dicsérete közben! Mert ahol az ember dicséri Istent, ott van a Megváltó. Ámen!

Köszönöm, ÚR Jézus Krisztus!! TE adtad nekünk a zenét, mert TEszereted a zenét, és e dicséretben TE jelen vagy! És én boldoggá és szabaddá leszek, ha csak Téged dicsérlek, magasztallak, imádlak az én énekeimmel. Ámen!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: