Az ÚR és az Ő Népe​ ​ -​ ​ 2019.08.09

Sámuel Próféta, azt mondja az Izrael Népének: ​​
Mert nem hagyja el az Úr az õ népét, az õ nagy nevéért; mert tetszett az Úrnak, hogy titeket a maga népévé válaszszon. 
Sámuel 12, 22

Sámuel ebben a beszédben emlékeztet Isten hűségére és Izrael népének hűtlenségére. Mily gyorsan szaladtak más dolgok és istenek után, és elfelejtették az URAT. De Isten Ábrahámot választotta ki és az ő hitéért, megígérte neki, hogy leszármazottaiból nagy, választott népet formál: Izraelt.
Isten napjainkig hűséges maradt, bár kevesen ismerik el az Ő Útját, bár sok világi Útakon járnak, és  vallásoskodnak, ezért nem látják az URAT a sok Törvényeik miatt. Ő, az Ő Szavát adta nekik afelett hogy Izrael Népe soha nem fog elpusztulni, és hogy egykor majd elismerik ŐT, mint URAT és Messiást.
Pontosan így állította Isten az Ő Népét, belőlünk, keresztényekből. Még ha néha naiv is a nép, vagy néha csak „langyosan“ szeretik ŐT, néha a saját Útjaikat követik, az ÚR szereti az Ő Népét. Ő teremtette őket, és úgy döntött, hogy soha nem utasít el, egyetlen egyet sem. Ezek az Ő Gyermekei! Ő Szavát tartja! Hűséges marad, még ha mi hűtlenek is vagyunk!
Befejezi Izrael iránti munkáját, és a velünk végzett munkáját is. Tökéletessé és redők ráncok nélküliekké formálja őket. Ő betartja az Ő Szavát velünk szemben, és mindannyiunkat bevezet majd az Ő Dicsőségében. Megígérte, hogy nem útasít el senkit, aki hozzá jön. Gyerekeiként fogadott el minket …
Biztosak lehetünk abban, hogy Isten meg fog tartani minket, és soha nem engedi meg hogy elessünk. Ó URAM helyezd ezt a bizonyosságot teljesen és mélyen a mi szívünkbe! (Ez a Szentlélek egyik hatása, és kérhetjük, ha nincs meg ez a bizonyosságunk.)

Szeretett URAM Jézus, kérlek, add meg nekem azt a bizonyosságot, hogy hűséges vagy és hogy nagyon-nagyon mélyre a szívemben tárolhassam azt! TE  szeretsz engem, még akkor is, ha én néha nem cselekszem megfelelően. Gyerekedként fogadtál el, és megbocsájtasz nekem. Türelmes vagy velem szemben. Kiválasztottál engem, és a Tökéletességre formálsz engem. Köszönöm, TE betartod Szavadat!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: