A mi mindennapi Kenyerünk​ ​ – ​ ​2019.07.09

A mi mindennapi kenyerünket 
add meg nékünk ma. 
Máté 6, 11  

Jézus azt mondja nekünk az Miatyánkban, hogy imádkozzunk ily módon: a mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.
Ez a kérés sok bizalmat igényel. Mielőtt bizalommal imádkoznánk, nekünk meg kel ismernünk jól az URAT. Tudnunk kell, Ő hall bennünket és gondoskodik rólunk. Soha nem hagy el, a Szemei elől, és mindent lát, ami problémákat okozhatna nekünk.
A Biblia egyik verse azt mondja, hogy az imáinkat hálaadással kell hoznunk Isten elé. Vagyis biztosnak kell lennünk abban, hogy meghallja az imádságunkat, és ezért már most is köszönetet kel  mondanunk mielőtt kérnénk.
Elsőben, bizalom nélkül ne is imádkozzunk. Ez az ima nem fogja a mennyezetet áttörni  és nem fog Isten Trónja elé kerülni.
Tehát, ha problémáink vannak az ételekkel, italokkal, ruhákkal, a lakással vagy a munkánkkal, emlékezzünk vissza arra, hogy hányszor segített nekünk az ÚR. Szeretnénk megköszönni, azt hogy nagyra tekinthetjük magunknak Őt. Szeretnénk visszaemlékezni, Istennek minden Jóságáról és úgy dönteni hogy mindég bízni fogunk Őbenne. Ő nem hagy cserben bennünket. – De nem akarunk olyan feltételeket meghatározni, azok felett, hogy mitakarunk és mit nem akarunk. „Kérlek, ne adj fekete kenyeret, én csak a pirítóst szeretem!“, Vagy: „4 órás munkát minden nap teljes fizetéssel“. Isten soha nem hagyja, hogy a mi makacs fejünk diktálja Őt, és nem egyezik alkudozásba velünk: Én ezt csinálom, és TE egy gazdag ebédet adsz érte nekem! – Nem, Isten nem gyerekes, Ő irgalmas, kegyelmes akar lenni.
Isten meg akarja jutalmazni a hitünket. Ezért tesz minket függővé Önmagához, mint Georg Müllert a 10.000 Árvájával, melyeket kiválóan az Adományokból táplált (Akkor még nem volt szociális gondozói hivatal). Éppen ezért ő a hit hősének neveztetik, olvasd csak el az ő életrajzát.
Amikor folyamatosan aggódunk napi szükségleteink miatt, gyakran segít a 139-es Zsoltár és a Máté 6: 19-33 versek, ismételten való olvasása és a kívülről való megtanulása. (Ő segít ebben is!)
Bárcsak mindannyian megtapasztalnánk Isten napi ellátási csodáját! Ezek oly elképesztőek és csodálatosak! Sajnos nem tapasztaljuk megezeket a csodákat, ha nem adódnának problémák.

Köszönöm, ÚR Jézus! TE vagy a legjobb barátom, és TE soha nem fogsz engem elfelejteni, vagy cserben hagyni! Még a sok hibáimat és a kicsinyhitűségemet is megbocsátod. Köszönöm!! Köszönjük a mindennapi ellátást! Még ha az Apa és az Anya is elfelejtene, TE soha nem felejtsz el engem. TE Csodálatraméltó vagy!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: