A Három Bölcs – 2019.06.26

És bemenvén a házba, ott találák a gyermeket anyjával, Máriával; és leborulván, tisztességet tõnek néki; és kincseiket kitárván, ajándékokat adának néki: aranyat, tömjént és mirhát. 
Máté 2, 11

A három  Csillagász és Keleti bölcsek nagyon különleges csillagot láttak. Tudták, hogy a csillagos égbolt nagy természeti eseményei gyakran nagy természetfeletti eseményekkel rendelkeznek. Isten ezeket a csillagképeket használja velünk beszélni; – ennek semmi köze a jósláshoz és a horoszkópokhoz. A bölcsek érdeklődtek és arra a következtetésekre jutottak: Egy nagyon nagy Király született! – és elkötelezték magukat, hogy felkeresik hogy tisztességet tegyenek Neki. Hetekig úton voltak, amíg a csillag meg nem állt a kunyhó felett. Tudták, hogy most már a rendeltetési helyükön voltak, és így bementek, megtalálták Jézust és Anyját. Térdre estek, és imádták a Jézust, bemutatták  az ő ajándékaikat, a legértékesebb ajándékokat. 
Jézus kereséséhez sok időt használtak. Semmiképp sem kímélték magukat. – És én? Még gondom van, ha a 30 km-t vezetek az Istentiszteleti alkalmakért. Feláldozzam az időt erre, avagy valami másra. Néha az is túl sok számomra, hogy olvassak Jézusról a Bibliában, és beszélgessek Vele. Ó, vajon neminkább példát kellene-venni a három Bölcstől?
A három bölcs ember térdre esett a nagy új Király előtt. És én meg oly kényelmes vagyok. Nehéz az imádat idején állva maradni. A három pedig, biztosan borotválkoztak és megfésülködtek, és tiszta friss ruhát öltöttek. És én? Az ágyból kiszállok, álmosan, alig tudom megmosni az arcomat. Ezzel mutatom be a tiszteletemet? Nem hinném ….
A három bölcs gondoskodik a legjobbakról. És én? Vasárnap csak néhány fillért dobok a perselybe … A papírpénz egy kicsit sok. Nincs időm sem amit feláldoznék. És a Missziókhoz sem nincsen érdekem.
Vajon nekem nem kellene a legjobbat adnom? Ő érdemes erre. Nem kellene vajon jobban hirdetnem és tisztelettel és imádattal eljárjak? Végül is Ő a Királyok Királya. Nem kellene többet keresnem ŐT? Intenzívebben? Kitartóan? Több időt és gondolatot fektesek be? Több csendességet, Közösséget Ővele?

ÚR Jézus, azt hiszem, bocsánatot kell kérnem Tőled. TE mindent feláldoztál értem, és én, egy kicsit lusta és közömbös vagyok. Bocsáss meg!!! Uram, meg akarom változtatni az életemet, és ezért igazán légy TE az én URAM! Segíts!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: