Életnek Beszéde – 2019.06.23

Monda azért Jézus a tizenkettõnek: Vajjon ti is el akartok-é menni? Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad. 
János 6, 67f.

Még ezelőtt, az ÚR Jézus egy Néptömeghez beszélt. De sokan azt mondták: amit Ő mond, az elviselhetetlen! – és elfordultak Jézustól. De a tanítványok Jézussal akartak maradni, mert hova is mehettek volna? Ki más adhatna Életnek Beszédét? Hitre jutottak és rájöttek: Ő az aistennek Szentje, Ő az Isten Hírnöke, és Ő nem csak egy közönséges Ember. 
Jézus azt mondta, hogy a Lélek az, aki Életet ad, a Test (a Törvény) nem használ semmit. Azok a Szavak, amelyeket Ő beszélt velük, azok Szellem és az Élet. – Ezt kissé nehéz megérteni.
De vegyük csak figyelembe: az elején, a Teremtéskor Isten az Ő Lelkéből fújt az Emberbe, és Élõ Lényé vált; – és kommunikálhatott Istennel. De aztán jött a Lázadás és az emberiség a szellemi sötétségbe zuhant. De hála Neki, az ÚR Jézusnak, hogy Ő is jött; a Szavak, amiket beszél, azok Szellem és Élet. Ő az életnek szellemét lélegezheti vissza az emberbe! Ezután a lelki sötétség véget ér, és az ember ismét megismerkedhet Istennel, kommunikálhat vele, aztán ismét egyé lesznek!
Sokan nem értették meg, ŐT és ezért elfordultak Tőle. Csodákat és új tanításokat vártak, hogy kövessék, új rituálékat, új Teológiát. De az Igazság, az nem tanítás és törvény, hanem egy Személy: Az ÚR Jézus Krisztus. Ő a Lélek adományozója. Az Életnek Beszédét hirdeti.
A tanítványok nem akarták elhagyni Jézust, és mi sem akarjuk. Szeretnénk ŐT jobban és közelebbről megismerni, énekelni Neki a dicséreteinket és hogy szorosabb közösségünk legyen Ővele. Mert csak Ő adhatja számunkra az Életnek Beszédét! Ő adhatja nekünk az Élet szellemét!

Köszönöm, ÚR Jézus, TE oly csodálatos vagy! Lelkemben felemellek, mert TE vagy az én Üdvözítőm és Megváltóm. Megváltottál engem a sötétségből és Közösségbe helyeztél. TE adod számomra, az Életnek Beszédét !!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: