Istennek Beszéde – 2019.06.22

Nem olyan-é az én igém, mint a tûz? azt mondja az Úr, mint a sziklazúzó pöröly? 
Jeremiás 23, 29 

Amit az ÚR parancsol, az megtörténik. Ezt láthatjuk a Teremtésben. Megparancsolta: Legyen Világosság! – és lett Világosság. Az Ő Beszéde élő és erős. Az ÚR Jézus parancsára a vihar és a tenger megnyugodott. A Leprás meggyógyult, a halott emberek feltámadtak, Járni lehetett a Vizek felett …. Oly sok minden van, amelyek az ÚR Jézus Szavára megtörténtek! Igen, az Ő Igéje olyan, mint a Tűz, amely a mi bensőnket hevíti amely olyan, mint egy Pöröly amely a Sziklát is szétzúzza!
Hányszor találkozott velünk az Úr szava egy prédikáció vagy a Biblia olvasása során, és nem engedet el többé bennünket?  Hányszor beszélt prófétákon keresztül bizonyos helyzetekben. Ő nem hallgat, hanem válaszol, amikor megkérdezzük és keressük, ŐT. Csak akkor hallgat, amikor mi esetleg kibeszéljük ŐT mindent jobban tudunk.
Az Ő Beszédének még más hatása is van. Ez olyan, mint a Víz. A Víz egy sziklát políroz. Ezután kerek lesz, és az éles sarkok símává válnak. Így van ez a hegyi patakokban. Így működik Isten Beszéde mibennünk: lassan és folyamatosan. Átformálnak bennünket.Nemcsak a kiemelkedések azok, amelyek szilárd alapot adnak nekünk, hanem az Isten Igéjének folyamatos használata, a Biblia állandó olvasása és az Őhozzá való engedelmesség, amely Istennek Hasonlatosságára alakít át bennünket. .Ahogy a víz simítja a sziklát, úgy az Isten Igéje is finomítja a mi Karakterünket, mindaddig míg meg nem puhulunk és éles sarkok nélküliekké válunk.
A mi Szívünk néha kemény és feszes, keserű és teljesen hozzáférhetetlen. Ez „megronthatja“ Isten Igéjét. Ezért tehát csakis Ő egyedül érhet el hozzánk, Olyan eljárással, amellyel csakis Ő rendelkezik. Ő Annyira megpuhíthatja a megedződött  Szívet, mert hozzáférhet szeretett Beszédén keresztül. Meggyógyíthatja azokat a sérüléseket, amelyek ilyen kemény Szívhez vezettek. Ő Csodálatos! Bízni akarunk és bízhatunk Őbenne. Hűségesek akarunk lenni Őhozzá, és hagyjuk, hogy az Ő Igéje dolgozzon mibennünk ….. Olvassunk tovább és többet a Bibliából, Istennek Igéjéből!!

ÚR Jézus Krisztus, TE oly csodálatos vagy! Köszönöm, hogy a TE Igéden keresztül beszélsz velem, kijavítasz és bátorságot adsz. Én szeretem a TE Igédet, Beszédedet!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: