Öreg, Vak és Süket – 2019.06.12

És lõn, a mikor megvénhedett vala Izsák, és szemei annyira meghomályosodtak vala, hogy nem látott, … 
1. Mózes 27, 1

Izsák, Ábrahám megígért Fia, megöregedett és vak lett, és a hallása is rossz volt. Meg akarta áldani az ő Elsőszülöttét Ézsaut. De az anya nem akarta, hogy Ézsau kapja az Áldást, mert Jákób , – volt az ő kedvence. Izsákot megtévesztették és megáldotta Jákóbot, és Ézsaú, majd csak a ,,2-ik Osztály Ádást kapta“. Ettől kezdve Jákób volt az Izráel atyja, nem Ézsaú.
Isten már az ikrek születésekor megígérte, hogy Jákób lesz az Izrael Népe áldásának hordozója, nem pedig Ézsau. Rebeka, Jákób anyja egy kicsit segített … Nem bízott Istenben?
Izsák vakságáról gondolva úgy vélem, hogy sok őhozzá hasonló idős emberrel van ez így: egész életüket az ÚR Jézussal töltötték, de minekutána megöregedtek, Vakká lettek. Vakok, Isten és az Ő útjai ellen. Mindent tudnak, és sokat tapasztaltak Istennel, de most vakok az Ő jelenlétére, az Ő akaratára és Útjaira. És nemcsak vakok, hanem nem is tudják már megkülönböztetni a hangokat sem. Mikor térnek ezek vissza teljes Szívből az ÚRHOZ? Mikor keresik ezek újra az Ő Élő Arcát? És mikor lesz az hogy nemélnek a Múltban? Ma van az Isten napja; Mindaz ami korábban volt, annak vége.
Sokan vannak, akik vakok Istennel szemben. Nem érzékelik ŐT. Sok hangot hallanak és nem tudják megkülönböztetni őket. Mikor hatolhatnak ezek be ismét az Élet Fényébe? Mikor fordítják ismét a füleiket Istenhez? Oly sok gondolatok vannak az ő Fejükbe. Mikor találnak ismét békét az ÚR Jézusban?
Izsák öreg lett és telve volt az élettel. Ez soha ne legyen rólunk mondva! Izsák vak volt. Ez sohasem történjen meg velünk! Izsák nehezen hallott. Mi minden nap meg akarjuk hallgatni Isten hangját! Szemet és fület akarunk kiképezni és a gyakorlatban tartani! Mi naponként szeretnénk az Ő jelenlétét közöttünk!! Csak a mennyben akarunk Nyugdíjba vonulni, de itt mi mindég „Harcosok vagyunk az Úrért“!

URAM, bocsáss meg nekem, amikor vak és süketté lettem. Bocsáss meg nekem, ha a gondolataim annyira elfoglaltak, hogy nincs időm a TE Igéid olvasásához és a csendes Időhöz Teveled. URAM, nyisd ki az én Szemeimet és Füleimet újra! Szeretnék visszatérni Hozzád, az Életem Fényéhez, a Reménységemhez, a Célomhoz és az én Megváltómhoz!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: