Énokh – 2019.05.31

És mivel Énókh Istennel járt vala; eltûnék, mert Isten magához vevé. 
1. Mózes 5, 24

Enókh az ÚR Jézus Krisztus őse. Ő a hit embere volt. Az Újszövetségben Jézus Törzskönyvében van említve, amikor az Atyák hitének példáiról van szó ((Zsidók11., 5-6.): ,, Hit által vitetett fel Énokh, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az Isten felvitte õt. Mert felvitetése elõtt bizonyságot nyert afelől, hogy kedves volt Istennek. Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy õ létezik és megjutalmazza azokat, a kik õt keresik.“
A halál mindig negatívan hangzik számunkra emberek számára, így látjuk, és rettenetesen megrémít bennünket. De Énokh esetében, ez másképpen volt. Nem kellett meghalnia, mert Isten emelte fel öt és a Mennybe vitte. Ő a hit embere volt, és Isten nagyon szerette őt. Azt hiszem, Isten azt akarta, hogy ezt az embert Ő vigye magával, mert nagyon szorosan kitartott Őmellette. Ez az Isten iránti szeretete ennek az embernek, volt a bizonyítéka annak hogy elragadta Isten magához. 
Néha hallani lehet arról, hogy amikor egy keresztény korán meghalt, hogy Isten bizonyára meg akarta menteni valami rossz szenvedésektől. De nem ez volt Énokh esetében. Isten nagyon szerette őt, mert Énókh nagyon ragaszkodott Istenéhez. A Szeretet volt Istennek az Alapja hogy Ő, Énókhot magához vette. 
Tehát valahogy így fogadhatom el a jó keresztények halálát akik nagyszerű Hitpéldákat hagytak maguk után: Isten azt akarja, hogy ezek az emberek nagyon közel legyenek Őhozzá. Könnyen megengedhetné, hogy ezek az emberek még száz évig éljenek, gyógyítsa meg betegségeiket, vagy megakadályozza őket a balesetektől; – de nem teszi.
Azt hiszem, nekünk keresztényeknek másképpen kell gondolkodnunk a halálról és annak hatalmáról. Nekünk valójában az üdvösség és az öröm ünnepe kellene hogy legyen, ha valaki Jézus által a mennybe van felvéve.
Erre a pontra is nagyon komolyan kell vennünk a Bibliát: a halál nem olyan szörnyű, amikor Jézus az Úr. Billy Graham azt mondta: Ha azt halljátok, hogy meghaltam, ne higgyétek el! Csak egy más Címem van, máshol Lakom. 
Ha valaki látta már egy kereszténynek a haldoklását, akkor ez afélelem eltűnik. Jézus dicsősége és jelenléte látható a haldokló arcán. Örömük valósággal fertőző, és az ÚRJézus szeretetéről szóló bizonyságuk nagyon erős.
hadd legyünk tehát teljesek a bizalomban! Az ÚR Jézus Krisztus átvisz bennünket Magához a Mennybe!

Köszönöm, ÚR Jézus! TE legyőzted a halált! Teveled én mindenkor élni fogok. Ámen! 

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: