Vizsgálj meg engem – 2019.05.27

Vizsgálj meg engem, oh Isten, 
és ismerd meg szívemet! 
Próbálj meg engem, 
és ismerd meg gondolataimat! 
És lásd meg, ha van-e nálam 
a gonoszságnak valamilyen útja? 
és vezérelj engem az örökkévalóság útján!  
Zsoltár 139, 23f.

A Zsoltár első és utolsó verse azzal a ténnyel foglalkozik, hogy Isten feltár, megvizsgál minket, felismeri a Szívünket és ismeri a gondolkodásunkat: „Uram, megvizsgáltál engem, és ismersz. Te ismered ülésemet és felkelésemet, messzirõl érted gondolatomat járásomra és fekvésemre ügyelsz, minden útamat jól tudod. ”- kezdődik a 139-es Zsoltár. És a válasz, a fenti Versek.
Először általános megvalósításnak tűnik, de a Zsoltár során személyes dologgá válik: Ismerj meg! Vezess engem! Nem akarok téves Úton járni, a TE Utaidon akarok járni!
Gyakran úgy érezzük, hogy Isten irányít minket és mindent úgy ítél meg, mintha hibáinkat keresné. De hamar rájövünk, hogy Isten gondolatait mirólunk,a  Szeretet formálja, hogy inkább a megbocsátást és a megbocsátás által nem keresi a mi hibáinkat hanem inkább elfelejti azokat, és nem ítél s nem büntet mindenáron. Az Ő Jelenléte a kegyelem, a szeretet, az elfogadás, a bizalmasság és a melegség. Ezért jutott Dávid arra a következtetésre, ebben az imában: én Őreá bízom magam. Mivel nem mindig értem meg saját magam, és nem mindig tudom pontosan a saját eljárásaim helyességét, én magamat Őreá akarom bízni, hogy Ő megvizsgáljon és megtisztítson engem, hogy megtérjek az eltévedt Utamról, és hogy azon az Úton járjak, amely  az örök Út, a Menny felé vezető keskeny Út.
Jó, ha Ő megvizsgálhat bennünket. Amikor átvizsgálja a testünknek kamráit, kóros változásokat talál és meggyógyíthatja azokat, még mielőtt a betegség feltörne. Amikor a gondolatainkat vizsgálja, megtörténhet hogy ott, egy olyan gondolkodást talál, ami egyébként téves. Amikor átvizsgálhatja az érzéseinket, ahol önzőséget  fedezhet fel, önsajnálatot, keserűséget és a nemmegbocsájtást, a Bűn ezzel felfedett. És akkor megbocsáthat és gyógyíthat, felszabadíthat és újraéleszthet.

Igen, URAM, Reád bízom magamat. Vizsgáld meg az én testemet, és gyógyíts ott ahol rendetlenség van. Tisztítsd meg a gondolataimat! Szenteld meg az érzéseimet, hogy megfeleljenek neked! URAM, én Téged akarlak dicsérni, a TE végtelen Szeretetedért.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: