A házasság – 2015.05.26

Annakokáért elhagyja a férfiú az õ atyját és az õ anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.  
1. Mózes 2. 24 

Mindig azt hittem, hogy ez a vers csak a házasságról szól. Sok házasságban komoly bajok vannak, a szeretet hideg, ha nem teljesen halott. És a lelkipásztorok csak azt mondják hogy mi bűnös, hibás emberek vagyunk, elmondják, hogyan viselkedjünk és tartsuk szem előtt a Bibliai ideálokat. Ezért sajnos csak rosszabbá válik a Lelkiismeret. Csak Isten tudja teljes mértékben teljesíteni parancsolatait, és mi nem. És hogyan tartja Isten ezt a parancsolatot a házasság felett? Jézus elhagyta az apját és az anyját, elhagyta az egész Mennyet, a Paradicsomot, még az Ő Istenségét is elhagyta, hogy együtt lehessen az Ő Feleségével. A Nő a Menyasszony, az ÚR Jézus Krisztus Egyháza pedig a Vőlegény, az emberek, akik követik ŐT. Ezekhez kötötte magát, eggyé lett velük, elválaszthatatlanul és örökkön, örökké. Az ÚR Jézus Egyháza és Jézus Népe, és Ő most egy Test, elválaszthatatlan, egy lett. Azok, akik megtámadják az Egyházat, majd Ővele, az ÚRRAL lesz dolguk. Ő az Egyházban és az ő templomában dolgozik, mert közepette van. Nem felejthet el minket, és soha nem hagyhat el minket. Senki sem szakíthat ki minket az Ő Kezéből. Aki bennünk Él, erősebb, mint az aki világban uralkodik. Ha mi a fenti Verset Jézushoz és az egyházhoz viszonyítjuk, sokkal sokkal, sokkal tisztábban látunk majd mindent. Ha a mi emberi házasságunkra gondolunk, van egy bizonyos vágya mindenkinek, azaz hogy eggyé legyenek. Csak néhányan érik el ez az ideált. De a vágy bennünk rejlik. Nagyon keményekké leszünk, ha ez a cél nem érhető el; – függetlenül attól, hogy a Férfiú vagy a Társa. Jézussal, mint a Vőlegénnyel, ezt a vágyunkat is elérhetjük. Akár Férfi vagy Nő vagyunk, szükségünk van egy olyan társra, aki hűséges hozzánk, aki mindig jelen van, akivel mindent meg lehet beszélni, aki soha nem hagy el minket, aki megért minket, aki nyájasan jár el velünk, aki jó hozzánk, és még sok sok más. Egy Társ, aki keményen és vékonyan is halad tovább velünk. Egy Hűséges Társ. Ezzé lett az ÚR Jézus Krisztus számunkra. Kinyújtotta a Kezét és Szövetséget kötött velünk. 

Köszönöm, ÚR Jézus! TE lettél számomra minden,  és én soha nem csalódtam Benned. Köszönöm a Hűségedet, a Szeretetedet, a Türelmedet, a Vigaszt! Olyan vagy számomra mint egy Vőlegény, aki szereti az Ő Menyasszonyát. Köszönöm !!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: