Két Nőtestvér – 2019.05.21

Tisztíts meg engem izsóppal, és tiszta leszek; moss meg engemet, és fehérebb leszek a hónál. Hallass örömet és vígasságot velem! 
Zsoltár 51, 9f.

(Izsóp az egy ritka gyógynövény). Ismerek két nővért, és én ez alkalommal Mártának és Máriának nevezem őket. Nagyon különbözőek, csak egy közös dolguk van: mindketten hosszú fehér ruhát szeretnek felöltözni. De a fehér ruhákkal gyakran probléma van. Ha ketchupot vagy kávét fogyasztasz, meglehet, hogy egy  pár csepp néha a ruhára esik és egy „szép“ folt lesz a fehér ruhán, tyjúh! Márta ekkor a legnagyobb gondokkal küszködik, jajgat és siránkozik: A szép ruhám, teljesen bemocskolódott! – és majdnem hogy depresszióba esik. Hosszú időbe telik, hogy megnyugodjon és kimossa a ruhát. Mária, ő egy más teremtmény. Egy kis folt? Na, és? – Hát akkor most jön a szappan és egy kis víz, és a ruha ismét fehér lesz. Semmi gond. Ez történik velünk, keresztény hívőkkel. Vannak, akik nagyon komolyan veszik a Hívő életet és soha nem esnek bűnbe. De ha valamit tévesen csináltak, akkor depresszióba esnek. Hogy is történhetett meg velük ez vagy hasonló dolog, amikor már olyan hosszú Ideje hogy ők a Keresztény Hitben élnek! Ellenben, vannak mások, akik folyamatosan „elkövetnek valamit“. De boldogok maradnak. Mert minden kis dologgal, és még inkább a nagyobb dolgokkal, azonnal rohannak az Úrhoz, hogy Ő újra megtisztítsa őket. Ezeknek nem nehéz Naponta 10-szer az ÚRHOZ rohanniok, hogy bocsánatot kérjenek; – és Az ÚR Jézus Krisztus megbocsájt és ismét felruházza őket, az örömteljes Lelkülettel. 

Igen, URAM, készíts fel engem a vidámság lelkületével, a hitnek könnyű állandóságával! Köszönöm, hogy TE naponta százszor megbocsájtasz nekem! Köszönöm, hogy végtelenül szeretsz! Köszönöm, hogy tiszta és szent vagyok a TE kegyelmed által! Uram, én nagyon Szeretlek!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: