Légy Bátor és Erős – 2019.05.18

Csak légy bátor és igen erõs, hogy vigyázz és mindent ama törvény szerint cselekedjél, a melyet Mózes, az én szolgám szabott elõdbe; attól se jobbra, se balra ne hajolj, hogy jó szerencsés lehess mindenben, a miben jársz!    
Józsué 1: 9 

Józsué előtt nehéz feladat volt: meghódítani Jerikót. A város magas, vastag falú volt, és erősen fegyveres és erődített. Hogyan kell ezt tenni egy nomád embernek? Bement csendesen, körbejárta a várost, és találkozott egy férfival, az Úr seregeinek vezetőjével. Jó stratégiát adott neki. Isten azt mondta: Járd körbe a várost 6 nap alatt, és még 7 alkalommal a 7. naptól kezdve majd kiálts Háborút! – Tehát mi mindenen mentek keresztül ezek az emberek akik ott voltak ebben a nagy Városban. És a 7. napon még 7 alkalommal is. Mi történhetett az emberekben, hogyan érezték magukat, bátrak voltak vagy, féltek?- Nagyobb Problémák esetén ismerem a viselkedésemet: a lehető legtávolabb tarom magamtól az eseményt, ne gondoljak rá, ha lehetséges, tegyük magunk mögé, talán a probléma önmagában is majd rendeződik. Minél inkább figyelemben veszem a problémát, és nézem, annál nagyobb a képtelenségem és annál nagyobb a Probléma. – Isten csodát akart előállítani, hatalmas csodát, úgyhogy a Problémát olyan nyilvánvalóvá tette az izraeliták számára, hogy újra és újra körbejárhatták a Várost és megláthatták saját gyengeségüket. De mikor jött a Parancs: Támadni! Csatakiáltás! Előre, Támadás!! Ott már az ÚRBAN bíztak és nem az érzéseikben; Pontosan így kell foglalkoznunk mi is a mi Problémáinkkal: körbevesszük őket és megoldjuk ezt is Isten segítségével. A fenti Igeversnek a mi Imádságainkban és cselekedeteinkben való hozzáállásunknak kell lennie. Nem akarunk semmit másra hagyni, sem valamiféleképpen elterelni. Előre kel köszönetet mondanunk az ÚRNAK, hogy megoldást talált a Problémák megoldásában. Bátrak és erősek akarunk lenni Ővele. Még ha nem is tudjuk pontosan, hogyan ér majd véget a Probléma, bízni akarunk benne, és nem félve, visszahúzódva. Ő az ÚR, aki megérdemli a mi bizalmainkat.

Köszönöm, ÚR Jézus Krisztusom, te vagy az én Ügyvédem! Veledmegoldom azokat a Problémákat is, amiktől félek. Bátran és erőteljesen szeretnék előrehaladni, és bátortalanul, visszahúzódva maradni. Én ragaszkodtam Tehozzád és a TE Ígéreteidhez, mert TEhűséges vagy és kitartasz mellettem. Köszönöm, Drága Jó ÚRAM!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: