Könyörületesség – 2019.05.17

Boldogok, az irgalmasok: mert õk irgalmasságot nyernek.  
Máté 5, 7 

Ma reggel visszaemlékszem arra, hogy hányszor voltam irgalmas és nem kaptam köszönetet, csak kihasználtak. Hányszor segítettem! Hányszor kölcsönadtam valamit! Milyen gyakran kaptam büntetést egy másikért! Milyen gyakran voltam becsapva az Üzletekben! Ó nagyon sajnálom. Mert: Hányszor hibáztam, és az ÚR Jézus megbocsátott nekem. Hányszor volt szükségem segítségre, és az ÚR Jézus segített. Hányszor csökkentette vagy elutasította a büntetésemet? Hányszor!! Igen, Ő irgalmas, könyörületes, türelmes. Köszönöm, ÚR Jézus! Sok embert látok, akik durvák és mogorvák. Rossz hangulatban vannak, hazugságra és csalásra készek. De azt is látom, hogy sokan kedvesek, türelmesek, „akik elnézőek“ azokat, akik megbocsátanak, akik irgalmasak … Ó, Uram, nem akarom, hogy a kegyetlenek közzé tartozzam! A kemény, könyörtelen Királynak és Főnöknek többnyire kemény, könyörtelen miniszterei és szolgái vannak. És ez magához vonsza a Népét! Nem mindenkit érint az ÚR az Ő barátságosságával, de azért mégis sokat! És azt is szeretném magában foglalni: Az ÚR türelmes, kedves és irgalmas, és én is ilyen akarok lenni. Nem akarom többé látni, hogy hányszor kizsákmányoltak, és becsaptak, mert az én Drága URAM kipótolta az összes veszteségemet. Olyan akarok lenni, mint Ő: Türelmes, kedves, irgalmas. Szükségem van az Kegyelmére és Könyörületességére. Ha olyan keményen járna el Ő velem, amint én néha másokkal, nemmegértő, annyira hűvös, komor és önző, mi is lett volna belőlem? Nem tudtam volna ilyen módon élni. De Ő nem így járt el velem. Megbocsájtotta a keménységemet, és lassan átalakítja Isteni lágy, szelídségévé, erőre és melegségre. Ó, igen, Ő egy valódi jó ÚR! 

Köszönöm, ÚR Jézus, TE nem nézel a kudarcaimra, hanem arra, hogy tudsz e valamit faragni belőlem. Kérlek URAM, változtass meg engem a TE Szereteted és Kegyelmed által, egy türelmes, lelkes, kedves, könyörületes és hűséges Gyermekeddé, Hozzád hasonlóvá!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: