Az Imádság Embere – 2019.05.16

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. 
Efézus 4, 24 

Ma csak az Imádság új emberéről akarok írni.
Amikor imádkozom, az imám magam körül forog, az én igényeim, a félelmeim, a betegségeim, a vágyaim vagy az aggodalmaimról, és hogy mások mennyire megsértettek. Minden csak én, enyém, nekem. A Köszönet, az csak nagyon ritka, valódi hálás érzés nem létezik. Mindig csak én, én, én. Ha nagyobb fegyelmezéssel imádkozom, mindez másképp nézhet ki, de az én önzőségem fátyolos. Talán imádkozom másokért is, de csak azt, amit akarok nekik. Tehát néha Istennel harcolok, hogy jót tegyek az embereknek, hogy meggyógyuljanak vagy hogy meglegyenek mentve, vagy bármi mást. Ő akarja ezt; – ez az én Közbenjárásom eredménye.
Egy ilyen ima nem lehet nagyon erős. Olyan, mint egy igazi ima karikatúrája. Ezért olyan fontos, hogy öltsük fel az Új Embert, a Jézus Emberét; – Eképpen nevezem én ezt.
A régi, önző Szívemet odaadom Jézusnak, és Ő ad nekem egy puha, tiszta, szent új Szívet, az Új ember középpontját. Mindaddig, amíg magamról elfeledkezem, és Őreá tekintek, a Szívem Jézusért ver. Benne él és meghatározza az érzéseimet, szavaimat, gondolataimat és cselekedeteimet. Ő helyet foglal el bennem, feltárja a testemet, gondokat és érzéseket rendez, bátorságot ad, ötleteket ad és sok mást, ami Isten Szentségét alkotja.
Amint imádkozom, megtanulok nyugodt lenni, az ÚR Jézusra nézni, dicsérni ŐT, kifejezni az én igenhálás érzéseimet és látni másokat az Ő Szemével, a nyomorúságok közepette is. Különösen a közbenjárásban, ( Közbenjáró Imádságokban), most nagyon pozitív eredmények vannak, mert olyképpen imádkozom, ahogy azt Ő akarja, és nem úgy, ahogy én szeretném. A Lélek beszél általam, ami Istennek tetszik, azt hogy mi is van az Ő Szívében. Mennyire jó!
Már az Imádság Témájával rájöttünk, mennyire fontos az új Embert felöltözni, amelyet Ő készített nekünk. Lehet, hogy a méret nem megfelelő, és a ruha túl nagy. Ez azt jelenti, hogy még mindig növekedhetünk … Igen, nincsenek korlátok a csúcsra! Ne nyugodj meg azzal, ami már van, mert egyre több és sokkal több van!

Köszönöm, ÚR Jézus, TE átalakítasz engem a TE hasonlatosságodra. Igazzá és szentté teszel, még akkor is, ha mindezt én nem érzem. Hallod az imádságomat, és néha még csodákat is láthatok. Igen, URAM, szeretem a TE jelenlétedet, a Veled való együttműködést, a csendes és hangos egységet és a beszélgetést. Veled, oly Csodálatos!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: