Soha ne Csüggedj el – 2019.05.15

Íme, Isten az én szabadítóm, 
bízom és nem rettegek, 
Ézsaiás 12, 2

Attól tartok, hogy gyakran többet élünk érzéseinkkel, mint a hitünkkel. Ha valami baj van, akkor a mi világunk összeomlik, és teljesen kétségbeesünk. Ha minden jól megy, akkor erősnek érezzük magunkat, és ki tudjuk húzni a fákat is gyökerestől. De a hit állandó, nem ismeri ezeket a nagy ingadozásokat.
A mentális állapotunktól függően néha sok kudarcot tartunk fenn, és néha szinte semmit.
A hit embere azonban egyre inkább elmerül az imában, amikor a helyzet rosszabbodik. Ott találja a kényelmet és bátorítást, ahol stabilizálja magát. Ott új bátorságot talál, hogy folytassa az Utat.
A különbség az ÚRRAL közösség és ismeret. Egy ember, aki az érzelmeire hallgat, kétségbeesetten marad, – és ezt azzal okozza hogy jobb ha Isten nem is létezne. 
De a mi Istenünk mindég jelen van! Az ÚR Jézus Krisztus közel van hozzánk! Részt vesz a mi Életünkben, soha nem hagy el és soha nem felejt el minket! Ezért, ha nem sikerül valami, imádkozunk és keressük az Ő akaratát, kérdezve ŐT, mit jelent ez vagy amaz, és Ő megnyugtat és bátorít bennünket.
Igen, az imádság csodálatos fegyver a homályos gondolatok és Bátortalanságok ellen. Ha a győztes, ÚR Jézus Krisztusra tekintünk, akkor a kétségbeesések, akkor az Út a kudarcok ellenére is folytatódnak.
Tehát ez nem mindég a mi kívánságaink szerint történik, de Isten marad az Utunk meghatározója és Tervezője. Tudom, hogy az Ő Kezében van minden szál, és hogy Ő határoz, minden dolog felett. Az Övé mindég az utolsó szó! Sajnos azonban az is van, hogy nehéz nekem búcsút venni egyes kívánságaimtól, és azt mondani: Legyen meg mindenben a TE akaratod.
Oly sok Testvéreink vannak, akiket csak az érzéseik vezetnek. De a mi Istenünk, az a Szikla, amely változatlan marad. Nem tudunk Ővele alkudozni, és sem meggyőzni ŐT a mi Siránkozásainkkal. Ő ezt véli: követsz te engem, vagy talán ÉN kövesselek téged?
Nem, én imádságban és csendben, munkában és közösségben, mindég ŐT akarom keresni. Mert Ő mindég válaszol. És Ő meg fogja határozni az én Utamat. Ő ezt megígérte és Ő betartja a Szavát.

Köszönöm, ÚR Jézus, TE vagy az én URAM! Néha egyes dolgok tévesek, aztán én kétségbe esek. De Tőled kapok új bátorítást és új bizalmat. Igen, veled akarok mindent tenni és Veled tovább menni! Bízok Tebenned, még akkor is, ha a helyzet nehéz lesz! Te vagy az ÚR, aki mindenre jó megoldást talál; – Köszönöm! 

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: