A Fügefa alatt – 2019.05.14

Jézus így válaszolt neki:
Mielőtt Fülöp idehívott téged, láttam, hogy a fügefa alatt voltál.
János 1, 48

Az ÚR Jézus a Keresztelő Jánosnál volt. Sokan sokan gyűltek ott össze. Meghívta az első tanítványokat is, Filepet is. Ez pedig elhozta Nátánaelt Jézushoz. Jézus azt mondta neki: „Láttalak, amikor még a fügefa alatt ültél. Nátánael szótlan maradt, hogyan ismerte meg őt Jézus? És ő ekkor elismerte: Az ÚR Jézus nem csak egy normális ember, hanem Istennek Fia! Jézus így válaszolt neki: Hiszel egy ilyen kicsinység miatt? Sokkal nagyobbakat látsz majd!
Jézus számára minden apró dolog fontos. Látja, hogy a Nátánael a Fa alatt ül. Azt is látja, ha te egyedül ülsz otthon. Ismeri a „Csendet az Országban“.
Olyan sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy Ő elfelejtkezett róluk, vagy, hogy ők nem fontosak. Sokan nem találják meg a helyüket a közösségben, a családban vagy a társadalomban. Sokan úgy érzik, hogy ők elvannak választva vagy kituszkolva vannak, vagy mondjuk úgy, hogy a holtvágányra terelve.
Talán Nátánael is egy ilyen fázisban volt: semmi értelme az egésznek. Mikor jön el már a Messiás? Elfelejtkezett e Isten rólam? Miért is élek még? Talán annyira elveszett a gondolataiban Nátánael is, amikor Filep Jézushoz akarta vinni.
De láthatjuk, hogy Náthánael sem volt elfelejtve, nem, őt is Szeme előtt tartotta az ÚR Jézus. Kivonta őt az ő elcsigázott állapotából: mostantól fogva, nagyobb dolgokat is fogsz látni! Látni fogod az angyalokat, hogy fel és le járnak a Menybe! Látni fogod, hogy az Ég nyitva van!
Istennek több adni-valója van számodra. Ő kihív téged a monotóniából és a szomorúságból. Azt akarja, hogy hagyd magad mögött az egészet, fordíts hátat, és hogy elfoglald a helyedet Az Ő Országába. Eredj el egy Imaszolgálatba, dicsérjed Istent, imádkozzál mindazokért, akik csak eszedbe jutnak, állj értük Isten előtt, és soha ne hagyd abba a megköszönést; – A megköszönés a Hála az Isten dicsőségének kulcsa. Kelj fel, hagyd mindent hátra, és menj a Munkádba! Ő nem felejtett el téged, sem nem hagyott el téged, Neveden szólít téged!

Köszönöm, ÚR Jézus, hogy veled van mégis Jövőm! Néha a duzzasztógát szét akar törni. De a TE szemeid rajtam függnek és TE mindég találsz számomra egy kiutat. Az életnek nincsen sem vége sem hossza Teveled! Köszönöm, TE vagy az élet URA!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: