Határtalan Szeretet – 2019.05.07

Mert nem vet el örökre az Úr. 
Még ha megszomorít is, irgalmaz, 
mert nagyon szeret. 
Mert nem szíve szerint alázza 
s szomorítja meg az embereket. 
Jeremiás Siralmai 3, 31ff.

Néha az Úr visszavonja védelmét és áldását, hagyva bennünket, hogy az ellenség uraljon felettünk. Akkor sok dolog történik, ami számunkra, büntetésnek vagy ítéletnek tűnik. Akkor szomorúak vagyunk, reménytelenek és átok alatt érezzük magunkat. Néha az Úr meg akarja próbálni a hitünket és ezzel erősíteni, néha a bűneink, a makacsságunk, a hitetlenség vagy a mi mindentudásunk miatt. Nem mondhatjuk egyszerűen: te vétkeztél, azért ér anyi szerencsétlenség; Ez az, amit Jób barátai mondtak, amikor Jóbot oly sok szerencsétlenség érte. De az Úr nem értett egyet ezzel és haragudott ezekre a barátokra. Ezeket Imádságban vagy egy Testvérrel folytatott beszélgetésben kel tisztázni.
Isten nem szeret büntetni és megalázni, ez nem örvendezteti ŐT. Nekem sem tetszik ha, ha keményen kell eljárjak a Gyermekeimmel. És mindig örömmel várom a megbékélést.
Isten kedveli azt, amikor mi közel állunk hozzá, és a vele való Közösségünk homálytalan. És ha keményen is vesz bennünket, soha nem az örökös az, hanem mindig csak egy korlátozott időre van mindaz. Csak azért, mert Ő haragszik ránk néha, nem azonnal jelenti azt, hogy törli a nevünket az Élet Könyvéből. Még ha megtagadjuk is ŐT és nem akarunk ismét Őhozzá visszafordulni, sőt a makacsul, folytassuk a rossz utat, Ő türelmes marad. Neki megvan a módja, hogy visszahozzon hozzánk, és meg is teszi! De soha nem mond le Gyermekeiről, sem halottnak sem átkozottnak nem mondja őket. Mily soká várta az Apa a Tékozló Fiút! Az Apának türelme, szeretete és kegyelme volt vele, és nem dühös káromló szavak. Ilyen a mi Istenünknek a Tulajdonsága: Türelme van, és biztosan visszahozza a karjaiba az Ő Gyermekét. Ő nem akarja tönkretenni, hanem megakadályozza az elvesztést; – az ellenség soha sem fog győzni.

Köszönöm, Mennyei Édesatyám, az ÚR Jézus Krisztusban! Még akkor is, ha haragszol rám, a Megbocsájtás, Megbékélés és a Szeretet győz. Néha nagyon makacs vagyok, de a TE türelmed mindig nagyobb. Mennyire jó ez nekem! Köszönöm a határtalan Szeretetedet!! 

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: