Gazdagság – 2019.04.28

Ti se kérdezzétek tehát, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, és ne nyugtalankodjatok. Mert mindezeket a világ pogányai kérdezgetik. A ti Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van ezekre. Inkább keressétek az ő országát, és ráadásul ezek is megadatnak nektek.
Lukács 12, 29ff .

Az ÚR Jézus figyelmeztet minket a téves vagyonbiztonság ellen:
Azután ezt mondta nekik: „Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg.” Aztán példázatot mondott nekik: „Egy gazdag embernek bő termést hozott a földje, ekkor így gondolkozott magában: Mit tegyek? Nincs hova betakarítanom a termésemet. Majd így szólt: Ezt teszem: lebontom a csűreimet, nagyobbakat építek, oda takarítom be minden gabonámat és javamat, és ezt mondom a lelkemnek: Én lelkem, sok javad van sok évre félretéve, pihenj, egyél, igyál, vigadozzál! Isten azonban azt mondta neki: Bolond, még ez éjjel elkérik tőled a lelkedet, kié lesz akkor mindaz, amit felhalmoztál? Így jár az, aki magának gyűjt, és nem Isten szerint gazdag.”  
Jézus azt akarja, hogy életünket értelmesnek és aggodalmaktól és félelmektől mentesítsük. Ha a tekintetünket túlságosan a jóllétünkre összpontosítjuk, és túlságosan szeretjük a gazdagságot, könnyen elveszítjük azt. És akkor előjönnek a gondok. Az ÚR Jézus, szoros „függőségben” akar minket hozni, a Mennyei Atyánkkal, aki a mi Gondviselőnk. Nagylelkűeknek kel lennünk, mert Ő Nagylelkű velünk szemben. Ne ragaszkodnunk erősen a pénzhez, mert Ő adni akar nekünk valami újat. Ő a mi biztonságunk; Ő a mi Bankunk. Ő a jobbat akarja nekünk adni: békében való életet, örömben és igazságban. Ne vezessen bennünket a gazdagság vadászata. A pénzünkkel olyképpen kel eljárjunk, amint ezt Ő jónak látja: ne legyünk fukarak, és nem csak önmagunkra gondoljunk, hanem hadd legyünk Nagylelkűek. Nem vihetünk magunkkal egy Fillért sem az Örökkévalóságba; mind a másoké lesz.
Inkább éljük az Életünket az ÚR Jézussal, mint önmagunknak. Ő ad Valódi életet, legyőzi a félelmeket és aggodalmakat, és mély békét, örömöt, értelmet az Élethez és boldogságot ad. Miért is  hagynánk magunkat megtéveszteni a gazdagság gyötrelmével, ami nem a mi Üdvösségünket képezi?

Köszönöm, ÚR Jézus, hogy Te vagy az én Gondviselőm! Most már nem vagyok az aggodalom és félelem, embere, ehelyett Reád tekintek. Igen, jókat akarok cselekedni, és nagylelkűnek és adakozónak akarok  lenni a pénzemmel. Nam akarom ezt elrejteni, hanem inkább a TE Bankodba tárolni. Mert TE nem hagyod a TE Szolgádat soha cserben, amikor szüksége van Tereád.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: