A Kereszt Győzelme – 2019.04.21

„Elvégeztetett!” 
János 19, 30 

Ezek voltak, az ÚR Jézus Krisztus utolsó szavai a János evangéliumában, mielőtt meghalt volna. Elvégeztetett!
Ő Beszélt az ő Küldetéséről, amelyet a Mennyei Atyától fogadott el: Hogy felszabadítsa az Embereket, és hogy visszavezesse őket a Mennyei Atyához.
Az Emberek a bűn állapotában élnek, az Istentől való elválasztás állapotában, még akkor is, ha még túl jók is. De önmagában senki sem közelíthet Istenhez. Isten összehasonlíthatatlanul Szent és Tiszta, Fény és Hatalom. Hogyan is lenne lehetséges egy Embernek Őelőtte megálnia?
Amikor az ÚR Jézus azt mondta: „Elvégeztetett!“ Megnyerte a Bűn elleni küzdelmet. Minden Büntetést, minden bűnt és adósságot Önmagára vett. Ezek által vagyunk mi tiszták és ártatlanok. Mindezek után,Istennek Lelke lakhat a Szívünkben, ha mi ŐT behívjuk. Ekkor már a halálnak, ami a bűn következménye, semmi ereje felettünk. Igen, mert Elvégeztetett!!! Szabad az Út!
Most már kezdődhet bennünk az Isten által elképzelt élet: Békesség, Öröm, Áldás, Kegyelem, Tisztaság, Szentség, Igazságosság …. Ez az ÚR Jézus áldozatának minden következménye.
Ezért mondhatja Jézus: Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet. Senki nem jöhet az Atyához, csakis Énáltalam. Továbbá a Biblia azt mondja:  Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében. (János 1, 12).
Jézus Krisztus Áldozatának következményei egyértelműen pozitívak számunkra. Végül is Szabadság. Végül is Megbocsátás. Végül is, bizonyosság, hogy Isten szeret engem. Végre biztos, hogy nem a halálnak van, az utolsó szava. Hit és bizalom. Nincs többé bosszús gondolat. Sem gyűlölet. Sem öngyűlölet. Végre szabadság …

Köszönöm ÚR Jézust Krisztus, hogy mindezt TE tetted értem, a Kereszten! Minden büntetést, vétket, a bűntudatot, TE szenvedtél el helyettem. Immár szabad vagyok! Immár tiszta vagyok és megszenteltetett! Immár a TE Jó Lelked lakozhat énbennem. Immár, az Atya elé állhatok! Immár, közösségem lehet Istennel! Az Ára mindennek magas volt, de a Győzelem még magasabb. Köszönöm, ÚR Jézus Krisztus hogy mindezt TE érettem tetted!! URAM, én a TE Tulajdonoddá akarok válni; Kérlek költözz be az én Szívembe!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: