Mi Atyánk, aki a Mennyekben vagy – 2019.04.19

Jézus mondja:Ti tehát így imádkozzatok: 
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy
Máté 6, 9

Isten a szeretet Istene. Ő küzd azért, hogy szeresen minket, és hogy mi is szeressük ŐT. Ő Tökéletes, mi csak Emberek vagyunk, nem Szentek sem Tökéletesek. A mi szeretetünk ezért tehát nem homálytalan, hanem tökéletlen és korlátozott.
Az, hogy Isten miként szeret minket, az 1. Korinthus 13-ban van leírva:
A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.   
Csodálatos szavak! Mindez, Jézussal valóra vált: az Isten szeretete minden embernek megjelent. Ő volt Isten Képmása, Isten Szeretete. Megvalósította azt, amit mi nem tehetünk meg: A tökéletes, önzetlen szeretetből odaadta Magát a Kereszt Halálra, mert annyira határtalanul és feltétel nélkül szeretett minket. Ő Feláldozta Önmagát, azért hogy nekünk Közösségünk legyen az Atyával. Annak érdekében, hogy a mi Bűneink ellegyenek törölve, és már itt elkezdhessük az Örök-Életet. Ő a Szeretet és nincsen Őbenne semmi homály. Ő Világosság.
Amennyiben az ÚR Jézus Krisztus mibennünk lakik, Ő átformálhat bennünket a Szerető Istennek Hasonmására. De mindez, sok türelmet és erőt vesz igénybe. De ezután, megtanulunkmegbocsátani, és elveszti a keserűséget és bosszúságot mibelőlünk. Ő Türelmet ad nekünk.. Megmutatja azt, hogyan látja Ő a többi embert, és megtanulunk az Ő Szemével tekinteni.
De mindez csakis Ővele lehetséges. Lehet, hogy 10-szer már átolvastad a Bibliát, még az is lehet hogy kívülről ismered a Szavait: Nem segít. Csak Jézussal együtt válunk Új Emberekké.
Istennek Szeretete megváltoztat. Amikor elfogadjuk ŐT, Isten megváltoztathat bennünket. Ezek az Ő Jelenlétének következményei: öröm, kétségtelen öröm. Reménység önmagunkhoz és más emberek irányában is. Béke, oly széles amint a Víz áradata. És a Tudat: Szeretve, elfogadva, kívánva vagyok! Igen, Isten Szeretete olyan számunkra, mint a Napfény a Virágoknak.

Köszönöm Mennyei Atyám, az ÚR Jézus Krisztusban! TE már akkor szerettél engem, amikor még én nem léteztem. Már ismerted az összes Napjaimat, és úgygondoltad: Én akarom őt, ő kellemes nekem! Milyen nagyon jó hogy egy ilyen Atyám és Istenem lehet!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: